Египетски зодиак: Хороскопът на Амон Ра

Ра /Амон/: 31.08-22.09 - бог на Слънцето /в превод е потаен/

Но това в никой случай не са затворени и неконтактни хора – напротив, те са приветливи, добронамерени и отзивчиви.

Готови да поемат инициатива в разрешаване на свои и чужди проблеми, съпричастни, помагащи със съвети или действия.

Умеят да дискутират, да убеждават, да се налагат над себе си, над другите, над обстоятелствата, когато преценят за необходимо.

Добро разбирателство с хората, родени под знака на Изида и Хатор.

Амон Ра е бог на слънцето. Почитането към Амон се е зародило в Горен Египет, най-вече Тива, а след това се е разпространило по цял Египет. Жената на Амон е Мут, богиня на небето, а синът му е Хонсу, бог на Луната. Заедно съставляват т. нар. Тиванска Триада.

Амон е роден под знака на въображението. Той е с богата фантазия, любознателен е и обича да държи под око всичко, което става около него. Винаги е готов да посъветва и да разреши нечии проблеми. Обича да се притичва на помощ, препоръките му са уместни и разумни. Обича да помага на хората, но движи делата си сам.

Амон е умен, начетен и жаден за знания. Родените под този знак имат силна памет и много от тях са изключително добри лингвисти. Те умеят да убеждават, с удоволствие се включват в дискусии и спорове. Със своята приветливост и самоувереност лесно печелят съмишленици, затова се славят като отлични политици и оратори. Чудесна кариера правят като рекламни агенти и търговци.

Амон обаче може да бъде изобретателен, коварен и на моменти дори нечестен. Не изпуска възможността да прибере лесна печалба или да надхитри своите противници. Той притежава толкова чар и лукавство, че хората разбират към какво се стреми едва когато е станало твърде късно. Но макар и съобразителен, рискува да изиграе себе си. Сигурен е в своите способности, рядко се вслушва в съветите на другите и не търси помощ от тях. Друга негова черта е, че винаги намира най-доброто решение и находчиво измъква себе си и другите от безнадеждно трудни ситуации. Умее да се щади.

При толкова много разнородни дарби Амон е в състояние да печели доста добре, но обича живота и пръска парите си за екзотични курорти или луксозни предмети, на които е хвърлил око. Случва се обаче и да позеленее от завист, ако някой друг се сдобие с желаното от него.

Амон е особняк и макар че обича да е в компания, държи на своята независимост. Нужна му е свобода на действие и усети ли, че е прикован и обвързан с твърде много ограничения, се чувства нещастен. Ако нещо стане монотонно и досадно, той губи интерес към него и насочва вниманието си другаде. Липсва му постоянство и това пречи на кариерата му. Лесно се разсейва, трябва да преодолее този недостатък, да свикне да се съсредоточава върху едно нещо, за да има успех.

Родените под този знак са добри организатори и макар че на пръв поглед се държат малко безотговорно, неизменно следват някакъв свой план. Ако случайно плановете им се окажат трудно осъществими, просто свиват рамене и ги нагаждат според действителността. Рядко повтарят една и съща грешка и опитват късмета си в най-различни области.

Амон обича да прави впечатление и постоянно е обкръжен от поклонници и обожатели. Той привлича много хора с приятната си външност, с чувството си за хумор или просто защото буди доверие.

Родените под този знак обикновено се женят рано и за да е успешен брака им, техните партньори трябва да уважават разностранните им интереси и влечението им към пътешествия. Не понасят скуката и еднообразието, затова се разбират чудесно с жизнерадостните и общителни хора.

Родените под знаците на Сохмет, Изида и Хатор са очаровани от находчивостта и сърдечния характер на Амон. Озирис, Хонсу и Хапи се вбесяват и едва издържат номерата му. Двама Амон се разбират добре и си помагат в различните начинания.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign