Египетски зодиак: Хороскопът на Анубис

Анубис: 18.02-2.03 – бог на умрелите и съдия на боговете.

Интелигентни, остроумни, широко скроени личности. Спокойни, предпазливи, методични и прецизни в работата си, те определено имат шансове да преуспеят в живота. Общителни и добродушни, с късмет, като най-добре се разбират с Баст, Хатор и Гор.

Анубис е бог на умрелите. Смятал се е за съдия на боговете. Бил е главен бог в царството на мъртвите, тъй като броял сърцата на умрелите. Изобразяван е като човек с глава на чакал или куче.

Анубис е роден под знаците на добродетелността и благоразумието. Той е интелигентен, с добри обноски и предпочита спокойния и мирен живот. Не обича недоразуменията и неприятностите и се стреми да не влиза в спорове и кавги. До голяма степен е пацифист и обикновено оказва умиротворяващо въздействие върху околните. Има широки интереси, по правило разбира от изкуство и от изящните страни на живота. Освен това знае как да се забавлява и често посещава най-добрите ресторанти и нощни заведения в града.

Анубис е остроумен и интелигентен събеседник, който с удоволствие участва в интересни разговори. Нерядко другите хора търсят неговите съвети и мнения, като разчитат на дискретността и дипломатичността му. Той почти никога не би повишил тон и се прави, че не забелязва неприятните за него неща, само за да има мир. Обича да поддържа добри отношения с всички, но би могъл да бъде много чувствителен и да се засяга от критиките. Също така пръв би се отстранил, ако забележи, че присъствието му създава някакви главоболия.

Анубис е спокоен и квалифициран работник, отличава се с изключително добра памет. Справя се умело в бизнеса и финансите, но успехът му често зависи от преобладаващите условия. Мрази напрегнатите ситуации, както и необходимостта да взема бързи и ненадейни решения. Отдаде ли му се възможност, най-грижливо и предпазливо планира разнообразната си дейност. Не обича да поема рискове, не му се нравят промените. В общи линии се стреми към сигурно, спокойно и стабилно съществуване, като предпочита да оставя нещата такива, каквито са, стига да го задоволяват.

В повечето случаи Анубис е добросъвестен и благодарение на своята методичност и предпазливост обикновено преуспява в избраната от него професия. Може да бъде добър дипломат, адвокат, продавач в магазин, администратор, свещеник, както и да се справя отлично с всяка работа, свързана с превъзходната му способност да общува с хората. Лоялен е към работодателите си и се ползва с уважение заради своята честност, но ако получи голяма власт, може да стане прекалено деспотичен и авторитарен.

Анубис отдава голямо значение на своя дом и често посвещава много време и пари, за да го поддържа и снабдява с всякакви луксозни нововъведения – той твърде много обича лукса. Освен това си пада по колекционерството: на старинни предмети, марки, монети, художествени произведения или каквото и да е друго, което го е заинтригувало.

Анубис обикновено се радва на късмет в живота и често има щастието да попадне на мястото си. Той е талантлив и схватлив, но понякога поставя удоволствието над работата и при възможност гледа да си живее живота. Може да се отнася с известно подозрение и резерви към мотивите на другите хора, но общо взето, има дълъг, щастлив и доколкото е възможно, спокоен живот.

Жената Анубис е добра, мила, внимателна и би направила всичко възможно, за да създаде приятна и обичлива атмосфера в дома си. Освен това тя е много общителна и с удоволствие кани и забавлява гостите си. Умее да използва максимално времето си и макар че се отдава на безброй дейности, винаги успява да намери свободни минути, за да почете или да си побъбри с приятелки. Притежава великолепно чувство за хумор, много е артистична и често има градинарски талант.

Анубис се грижи много за външността си. Обикновено е облечен елегантно и с вкус. Освен това придава голямо значение на взаимоотношенията си с другите хора и сърдечните чувства за него са много важни. Обикновено има цял куп обожатели и преди да се задоми, изкарва по няколко любовни връзки. Той е от най-верните партньори в живота, но си подхожда най-добре с Хатор, Баст, Гор и Хнум. Може да се разбира добре и със Сет, Изида, Хонсу или друг Анубис. Сохмет и Озирис го притесняват.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign