Египетски зодиак: Хороскопът на Гор (Хорус)

Гор (Хор, Хорус): 23.10-3.11 – умиращ бог, който става бог на изгряващото слънце.

Честност; отзивчивост; омиротворителност. Успехи и популярност сред обществото, с тънко чувство за хумор, което дава възможност да се излиза от всякакви неблагоприятни ситуации. Еднакво харесват развлеченията сред обществото и самотата. Подходящи партньори за тях са Анубис, Хапи и Хатор.

Според легендите Изида, раждайки Гор, го скрила в блатистата делта на Нил, пазейки го от злите намерения на неговия чичо – предателя Сет. Когато Гор пораснал, той убил злобния Сет, олицетворяващ всички тъмни и враждебни на човека сили, и станал бог на изгряващото слънце.

Гор е роден под знака на честността. Той е внимателен и отзивчив и широко известен с дарбата си на умиротворител. Мрази всякакви разправии и кавги и обикновено прави всичко възможно да изглади противоречията и помири враждуващите.

Гор умее да разговаря, обича да говори открито, без никакви заобикалки. Ненавижда лъжата и лицемерието. Непоколебимо вярва в справедливостта, закона и порядъка. Въпреки тези свои убеждения обаче, Гор е много толерантен и винаги е готов да прости на сгрешилите. Не е завистлив, нито отмъстителен. Почти винаги се радва на успех и популярност в обществото. Обича компаниите, както и колективната работа. Където и да членува, в клуб или общност, той винаги е лоялен и на него може да се разчита почти за всичко. Гор е отличен организатор на благотворителна дейност и голям защитник на хуманните каузи. Той е много трудолюбив и изключително съвестен в работата си, но преди всичко е ценен и уважаван заради своята неподкупност. На младини си опитва късмета в повече от една и твърде различни професии, но обикновено ще се чувства най-добре там, където може да бъде от полза за другите.

Има тънко чувство за хумор и е готов да посрещне всяка ситуация с усмивка, уместна шега или остроумен коментар. Обича да забавлява приятелите си и да им угажда. Вероятно затова често се ориентира към шоу бизнеса и изпълнителските изкуства. Много Гор стават импресарски агенти или сами си изграждат блестяща кариера, особено след някакво разочарование на млади години. По принцип не му липсва проницателен поглед върху финансовите дела и повечето Гор са богати, въпреки че са винаги щедри.

За жалост не са малко онези, които гледат да се възползват от щедростта и добродушието на Гор. Много му е трудно да казва “не” и макар че не обича да срязва хората, в негов интерес е по-често да отсича, че “всичко си има граници”. Гор може да бъде твърде наивен и лековерен, но ако разбере, че е бил коварно предаден, със сигурност ще вземе мерки това да не се повтаря и ще се опита да стане по-самостоятелен.

Друга типична черта на Гор е способността му сравнително бързо да се съвзема от всякакъв неуспех и провал. Вярата и силният му характер винаги го изправят на крака. Ако си постави някаква цел или си науми нещо, никой и нищо не може да му го избие от главата.

Въпреки че е неизтощим в работата си, той знае как да си почива. Обича удоволствията и щедро пилее спечелените с труд пари по луксозни курорти и скъпи ресторанти (защото умее да се наслаждава на добрата храна и хубавото вино) или по други най-различни развлечения. Обича и интимните събирания в отбрано общество и ако хората му допаднат, бързо се превръща в душата на компанията. Но на големи приеми и сред непознати обикновено се затваря в себе си.

Гор обича лукса и затова къщата му обикновено е обзаведена с всички възможни удобства и най-новите домакински уреди. Предпочита да живее извън града и да има голяма градина, защото е запален и опитен градинар.

По правило Гор има късмет в живота и рядко изпада в бедствено положение. Ако не разреши на другите да се възползват от доброто му сърце и ако без страх и колебание потърси признание за своите способности, ще живее заобиколен от приятели, ще помогне на много хора и ще спечели възхищението на другите.

Жената-Гор е изцяло отдадена на децата и съпруга си. Грижи се нищо да не им липсва и тези грижи сами по себе си ѝ доставят удоволствие. Домът ѝ е или много чист и подреден, или точно обратното – ужасно разхвърлян. Странно, но при жената – Гор няма средно положение – тя или обича домакинската работа, или я ненавижда. Притежава много добри организаторски способности и това качество ѝ помага да осъществи всички цели, които си поставя. Тя е любяща и добродетелна съпруга. Освен всичко друго умее да се облича с вкус.

Гор се радва на големи успехи сред противоположния пол и обикновено не се успокоява, преди хубаво да се е наживял. Но задоми ли се веднъж, става много верен и грижовен партньор, особено подходящ за онези, родени под знака на Хатор, Анубис, Хапи и Сет. Благодарение на приятния му и лек характер той може да установи отношения и с всички останали знаци, с изключение единствено на Баст, която обикновено е лукава, потайна и много предпазлива.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign