Египетски зодиак: Хороскопът на Маат

Маат: 2.02-17.02 – богиня на истината и реда.

Силни, енергични, импулсивни до припрени. Лесно приспособими, авантюристични, честни и открити. На моменти са нерешителни и изчакващи до последно да вземат решение. Много добре си партнират със Себек, Нун, Мут.

Маат е богиня на истината и реда, жена на бога на мъдростта. Играела е голяма роля в задгробния съд на Озирис – на едната страна на везната слагали сърцето на покойника, а на другата – статуетката на Маат. Равновесието означавало, че покойникът е оправдан и достоен за блаженства, в противен случай го изяждало чудовището Амт.

Маат е родена под знака на храбростта. Тя е силна и властна и обикновено е непоколебима във възгледите и вярата си. Има силна воля, много е решителна и почти всичко, с което се заема, върши с невероятна енергия и ентусиазъм. Маат е будна, жива и съобразителна, а умът ѝ непрестанно работи. Тя е много оригинален мислител и винаги прелива от нови идеи или е изпълнена с ентусиазъм по отношение на нов план или проект.

Маат обожава предизвикателствата и обича да се замесва във всяко нещо, което според нея е обещаващо или е грабнало въображението ѝ. Готова е на рискове и мрази да се чувства зависима от договори или нечии разпоредби. Маат трябва да е свободна да действа както намери за добре и поне веднъж в живота си ще пренебрегне всякаква предпазливост и ще постъпи според желанията си.

По природа родените под този знак са доста неспокойни и припрени. Макар често да се посвещават изцяло на някакъв план, нищо чудно първоначалният им ентусиазъм да се поохлади, ако нещо по-привлекателно обсеби вниманието им.

Маат е много импулсивна и в живота й не липсват случаи, когато е действала така, че в последствие да съжалява. Ако проявява по-голяма готовност да обмисля всичко добре и да постоянства в начинанията си, почти сигурно е, че ще постигне по-голям успех. За щастие тя успява в повечето си начинания, но щом нещата не стават така, както се е надявала, е предразположена към тежки депресии и често й е нужно доста време, за да се възстанови. Животът й е пълен с превратности.

Много лесно се приспособява. По дух е авантюрист и рядко се задържа дълго на едно място. Докато е млада, вероятно ще опита силите си в няколко различни професии, а също така често ще сменя местожителството си.

Маат са честни и много открити в отношенията си с хората. Ненавиждат лицемерието и лъжата. Славят се като доста прями и праволинейни и никога не се колебаят да кажат какво мислят. Понякога са твърде непокорни – най-вече срещу всякакви форми на дребнаво ръководство и макар това да не води до конфликти с околните, не биха се въздържали от спор и не биха се отказали да се борят за онова, което смятат за правилно.

Маат са родени за лидери и неминуемо се издигат до върха на избраната професия. Но не търпят нищо бюрократично или обстоятелствено, а и не обичат да се подчиняват на заповеди. Доста са упорити и твърдоглави и предпочитат да запазят известна независимост в действията и да отговарят единствено пред себе си. Склонни са да приемат, че успехите им са резултат от собствените им усилия и само в краен случай биха поискали помощ от някого.

Въпреки че са самоуверени и имат качества на лидери, по ирония на съдбата изпадат в нерешителност и често отлагат до последния възможен момент вземането на важно решение. Освен това са доста чувствителни към критика.

Макар да умеят да печелят пари, Маат са доста големи прахосници и не винаги използват натрупаното по най-добрия начин. Понякога са толкова щедри, че обсипват приятелите и близките си със скъпи подаръци.

Маат се вълнуват много за репутацията си и винаги мислят какво впечатление ще направят на околните. Държат се с достойнство и им е приятно да са център на внимание. Умеят да печелят похвали и за себе си, и за каузите, които защитават.

Маат имат чудесни качества. Те са честни, храбри и често са извор на вдъхновение за околните. Ако обуздаят невъздържаността и неспокойния си характер, почти сигурно е, че животът им наистина ще е пълноценен и щастлив.

Жената Маат е жизнена, умна и умее да посреща и забавлява великолепно гостите си. Обикновено е много привлекателна и полага грижи за външността си. Предана майка е. Убедена е, че децата ѝ имат право на лична свобода, съумява да ги научи и възпита отлично и прави всичко възможно те да са добре гледани и да не изпитват нужда от нищо. Подобно на мъжа Маат, тя е с всестранни интереси и държи на независимостта и свободата си, за да ходи където си поиска и да прави каквото си поиска. Освен това е и много щедра и великодушна.

Често се женят млади и са най-щастливи с родените под знака на Себек, Мут, Нун. Разбират се добре и с Мафдет, Упес, Птах. Непри и Амон не им подхождат. Не се спогаждат особено и с други Маат, както и с Ихи.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign