Египетски зодиак: Хороскопът на Мафдет

Мафдет: 1.12-20.12 – богиня-отмъстителка.

Трудолюбиви; стрателни; опортюнисти. Открити; добронамерени; щедри и пестеливи едновременно. Добросъвестни, обичат семейството си и особено децата. Добри взаимоотношения изграждат с Гор и Птах.

Мафдет е богиня отмъстителка. Въплъщава се в образа на гепард. Нейните атрибути са палка и нож. В митовете Мафдет помага на болните, унищожава змея и като строг съдия взема участие в задгробния съд.

Мафдет е родена под знака на обаянието. Тя е интелигентна, хората я обичат, а и тя самата обича компании и многолюдни сбирки. Умее със завидна лекота да завързва отношения и хората се чувстват добре в нейно присъствие. Обикновено се интересува от добруването и действията на другите. Много я бива да чете характери и хората често я търсят за съвет и мнение.

Мафдет е усърден и старателен работник. Освен това е надарена с богато въображение и никога не изпитва недостиг от хрумвания. Понякога обаче ѝ липсва самочувствието да придвижи идеите си, както би следвало, и това често може да ѝ попречи да се сдобие с признанието, което заслужава.

Мафдет е наблюдателна и мнозина от тази зодия са станали писатели и журналисти. Освен това ги бива да се занимават с персонал и реклама и биха постигнали много в една служба, където има работа с хора и средства за информация. Уменията ѝ са особено ценни в кризисни моменти, тъй като Мафдет има особено развито чувство за самосъхранение. Ако трябва да се търси изход от затруднено положение, най-вероятно е решението да бъде открито от някой Мафдет.

Понякога се проявява като опортюнист и постоянно търси как да подобри материалното си състояние и начина си на живот. Рядко ще пропусне някои благоприятни възможности и може да се забърка в толкова планове и начинания, че започва да прахосва силите си и в резултат почти нищо не постига. Освен това е доверчива и лесно може да бъде измамена от по-безсъвестните хора от нея.

Друга характерна черта е отношението ѝ към парите. Крайно пестелива, на някого може да се стори дори стисната. Причината е там, че обича парите да се пазят за семейството. С партньора си може да е щедра, както и с децата си и близки приятели и роднини. Към себе си проявява щедрост, тъй като рядко се лишава от разкош или някой предмет, който много ѝ е допаднал. Мафдет умира за придобивки и се слави като човек, който обича да трупа предмети. Мрази прахосничеството и не дава нищо да се изхвърля. Освен това често е лакома и едва ли ще се откаже от покана за похапване за чужда сметка или билет за някое разточително обществено мероприятие.

Бива я да води разговори, макар че се случва да издрънка нещо, което би трябвало да се премълчи. Може да е много критична към другите – изключително честен и непредубеден критик е, но и се възползва от поверителна информация за лични цели. Така или иначе, понеже е умна и чаровна, повечето хора са склонни да ѝ простят.

Макар Мафдет да са по природа открити, те са силни индивидуалисти със свой собствен свят. Не издават чувствата си и макар да нямат нищо против да научат какво правят другите, много мразят да им се бъркат в работите. Не обичат самотата и ако останат сами за известно време, лесно изпадат в депресии.

Несъмнено са много надарени, но в повечето случаи не успяват да извлекат полза от множеството си дарби. Склонни са да се забъркват в прекалено много начинания и да гонят едновременно излишно голям брой възможности. Ако само можеха да позабавят темпото и да се съсредоточат върху едно нещо, биха постигнали големи успехи. В противен случай успехът и богатството ще им убягнат. Ала с неизчерпаемата си способност да очароват, Мафдет рядко, по-скоро никога не ще останат без приятели.

Мафдет са със силно развито семейно чувство и дават мило и драго, за да са доволни близките им. Изключително предани на родителите си, самите те също са грижливи родители. Интересуват се с какво се занимават децата им и се грижат от нищо да не изпитват нужда. Често имат многобройно семейство.

Жената Мафдет е с добродушен, открит характер и се включва активно в множество дейности. Тя е великолепна домакиня и често има широк кръг от приятели. Добросъвестна е и проявява много вкус при обзавеждането на дома си. Стои като стена зад другите членове на семейството си и поради своя изобретателен, дружелюбен и упорит характер може да сполучи във всяка професия, с която се заеме.

През целия си дълъг и наситен с преживелици живот, Мафдет се сдобива с множество приятели и открива, че особено ѝ допадат хора, родени под собствения ѝ знак, както и Непри, Ихи, Хнум, Изида. Мафдет се разбира и с Гор, Маат, Птах, Мут и Себек, но за доста чувствителните Упес и Нун се оказва прекалено критична и пряма. Мафдет и Хонсу също трудно се разбират. Променливите настроения на Бену и неговата твърде независима природа я смущават.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign