Египетски зодиак: Хороскопът на Мут

Мут: 23.9-1.10 - богиня на небето

Отговорни, дори когато демонстрират безотговорност, никога не повтарят една и съща грешка, макар че им се случва да се учат и от собствените грешки. Няма залитане по трудно осъществими идеи – напротив, премерена прагматичност и постигане на целите. Справедливост; привидна жизнерадост; песимизъм и вярност до гроб. Много прецизни в избора на приятели, както и на врагове. Подходящи за тях са Маат, Тефнут и друг Мут.

Мут (майка) е богиня на небето, жена на Амон и майка на Хонсу. Смятала се за владетелка на езерото Ашеру около Тива, където е построен неин храм.

Това е може би най-обидчивият човек. Родените под този знак са почтени, интелигентни и праволинейни. Притежават силно чувство за лоялност и страст към справедливостта и честната игра. Те са одухотворени, привлекателни, излъчват сексапил. Дружелюбни и невзискателни, те умеят да се спогаждат с околните. Не са властни. Винаги се отзовават, когато приятелите им имат нужда от тях. Понякога защитават повече интересите на другите, отколкото своите. Но има и случаи, когато остават верни до гроб на личности, които са без достойнства. Трудно се разочароват. Гневът им не е насочен персонално към някого, идва бързо и бързо си отива. Винаги са справедливи, без зла умисъл, без завист. Отдадат ли се на кауза, която според тях е справедлива, те обикновено побеждават. Особено много държат на самоналожените отговорности.

Малките деца от този знак са обичливи, младите – игриви и жизнерадостни, зрелите и стари хора – разочаровани циници. Но дори отвратени от обществената развала, продължават да откликват на всеки долетял до тях зов за помощ. Независимо дали го признават или не, те се поддават на вродената си склонност да делят хората на определени категории: приятели и врагове, бяло и черно. Решението дали да Ви вярват или не е най-често окончателно и не се променя. Ако Ви подозират в нещо, няма да се нахвърлят отгоре Ви с обвинения без аргументи, но ще Ви наблюдават с крайчеца на окото си.

Общо взето, Мут се разгневява само когато я раздразнят или я нападнат в собствения ѝ двор. Работи упорито, когато трябва или когато ѝ се иска, иначе предпочита да се излежава край домашното огнище. Практична, безстрашна и язвителна, тя е свръх реалистична и пряма. Би могла да стане добър съдия, защото в крайната преценка не щади никого, включително и себе си. С високата си интелигентност и благороден характер, такъв човек би могъл да стане добър водач. Хората ще му вярват и ще го ценят високо заради чувството му за отговорност, за това, че не е подвластен на чувства, макар да е великодушен. Не ламти за пари, но дотрябват ли му, знае как да ги набави. Всеки Мут по природа е песимист и добрият психолог може да прозре тази му нагласа дори под привидно веселия и жизнерадостен вид. Тревожи се без нужда и си мисли, че бедата дебне зад ъгъла. Когато чувства, че е прав, е упорит и непоколебим. Трудно се влияе, щом веднъж си е съставил мнение.

Жените от този знак са разумни и способни личности, обличат се дискретно и с вкус, предпочитат практични и удобни дрехи. Ядосат ли се, стават резки и нетърпеливи, но общо взето се владеят и са внимателни към нуждите на другите. Верни приятели на съпруга и децата си, те ги оставят свободно да изявяват себе си и да разбират личната си съдба. Оформят приятелствата си бавно и внимателно, но остават верни докрай на приятелите си.

Обикновено Мут с яки и чувстват, че могат да се товарят без да се огъват. От тях стават добри съветници, духовници или психолози. В критични моменти устояват на големи трудности и лишения, без да се оплакват.

Спогаждат се добре с Бену, Упес, Маат, Мафдет, Тефнут и друг Мут. Трудно им е да се разберат с Птах. Не са в състояние да повярват на самонадеяния Ихи. Не им е приятно да слушат вечните оплаквания на Нун.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign