Египетски зодиак: Хороскопът на Птах

Птах: 3.08-22.08 – богът, създал други богове и покровитестващ изкуство, занаяти, растения, животни.

Ексцентрични; неразбрани; самоуверени и агресивни.

Решителни, прями, безстрашни герои.

Суетни, със склонност да водят разговорите чрез спор. Изпълнени с противоречия; хора на крайностите.

Разбират се с Упес, Непри и Нун.Птах е създал първите осем бога, света и всичко, съществуващо в него – животните, растенията, хората, градовете, храмовете, занаятите, изкуствата и т.н.

Птах е Дон Кихот в египетския хороскоп, най-неразбраният и ексцентричен от всички знаци. Външно е самоуверен и агресивен, докато вътрешно може да бъде консервативен и старомоден.

Мъжете от този знак обикновено са лъчезарни, привлекателни и осъзнават физическото си превъзходство. Делят се на два вида: едните са прекалено бъбриви, а другите - мълчаливи наблюдатели с рентгенови очи. И едните, и другите не са лесни за общуване. Птах има многобройни достойнства, с които може да се похвали. Той е находчив, спретнат, организиран, точен, решителен и много прям. Може да е критичен до грубост. Не настоявайте за откровеното му мнение – после дълго ще Ви боли. Не е роден за дипломат, но затова пък е независим и се налага винаги, когато е избрал професия, свързана с обществени изяви. Ведър, остроумен и забавен, Птах не пропуска възможност да разкаже за разкаже за приключенията си и да изтъкне многостранните си възможности. В отрицателен план е догматичен, егоистичен и прекалено рязък. Убеден е, че винаги е прав, но това е само поза, с която иска да убеди себе си в собствената си стойност, а не да вбесява околните. Самоуверен и самовлюбен, той лесно се поддава на ласкателства и измами.

Умее да борави с пари. Обича да смята, да осчетоводява, да бди над желязната каса. Идеален финансист. Когато пилее необмислено средства, го прави, за да задоволи собствената си суетност. Обича да привлича вниманието на околните. Прекалява с пищната подредба на дома и кабинета си, поради което понякога става смешен.

За да разберете Птах докрай, трябва да приемете неговата вродена склонност да противоречи. В постъпките му няма желание за мъст. И все пак за него ще е полезно да разбере, че не всеки е готов да бъде разкъсан на парчета, за да повярва в доводите му.

Ако си е поставил твърде високи и амбициозни цели, Птах ще преживее много разочарования. Докато за трудните проблеми има ясен и прозорлив поглед, за дреболиите понякога е неразумен и опърничав. Не заставайте между него и целите му. Откаже ли се от една, той моментално залита към друга, също тъй непостижима.

Жената-Птах обикновено е по-земна. Свършва си работата бързо и без много олелия. Не обича да стои със скръстени ръце. Внимателна, изпълнителна и не толкова шумна, тя е съвършена в изпълнението на неща, които се нуждаят от изпипване. Тя е безпогрешна коректорка, авторка на продължителни научни изследвания, на статистически данни и др. Може да бъде отлична преподавателка, грижовна майка и чудесна съпруга. Само че обича да мърмори и да натяква за несвършена работа. Иска да преобрази и усъвършенства ония, които обича. Облича се скромно и с вкус.

Птах винаги привлича окото. Човек или е очарован и го заобичва, или направо не може да го понася. Подхожда си с мъдрата и интуитивна Упес, Непри и Изида, които харесват неговата общителност, енергичност и амбиция. С Маат и Нун също се спогажда. Двама Птах са несъвместими. Не се понасят с Анубис, Сохмет и Мут.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign