Египетски зодиак: Хороскопът на Тефнут

Тефнут: 23.08-30.08 - богиня на влагата, със земно въплъщение в лъвица.

Интелигентност; многостранност; с мания за величие и превъзходство над другите.

Оригиналност; егоизъм; подозрителност до безскрупулност.

Мафдет, Мут, Бену са подходящи партньори за тази богиня.

Тефнут е богиня на влагата. Нейното земно превъплъщение е лъвицата. Когато сутрин Слънцето изгрее, Тефнут с огнено око сияе на неговото чело и изгаря враговете на великия бог.

Родените под знака на Тефнут носят нейната интелигентност, нейното откривателство и способността ѝ да мами. Тя умее да разрешава сложни проблеми и много лесно учи. В отрицателните си изяви проявява вроден комплекс за превъзходство и не изпитва достатъчно уважение към другите, възхищава се твърде много на себе си. Скритата ѝ ревност се проявява винаги, когато някой получи признание или нещо, което Тефнут няма.

Може да стане актьор, дипломат, адвокат, спортист, финансист, учител и много други. Родените под този знак са много общителни и се разбират с всички. Притежават рядката дарба да се харесват на околните, дори и ако са опитали да ги изиграят. Макар понякога да изглеждат колебливи и стеснителни, те са невероятно самоуверени, но в никакъв случай не са крайни егоисти. Просто когато са заети със себе си, не забелязват другите. Обидите и обвиненията, насочени срещу тях, са безрезултатни. Те не могат да повярват, че някой ще мисли или говори лошо за скъпоценната им личност. Убедени са, че рано или късно ще промените мнението си за тях. Но това не означава, че са дебелокожи или не приемат критика. Знаят, че нищо на този свят не е постоянно и предугаждат преди всички други, че нещата ще се оправят.

Ако имате взаимоотношения с Тефнут, придържайте се към фактите. Те обичат обективността. Нагласата им е интелектуална, притежават отлична памет и са ужасно любопитни. Сблъскат ли се с проблем, веднага се залавят да търсят решение. Те са практични. Броят си парите до стотинка. Когато са силно потиснати,стават безскрупулни, но после ги гложди съвестта и тогава милосърдието им е невиждано. Не се колебаят да се измъкват по най-лесния начин.

Жената – Тефнут се облича модно, но с вкус и е особено суетна по отношение на прическата си. Склонна е към възпаления на кожата и алергии. Добре организирана е. Винаги намира време и сили за любимите си занимания, а за всичко друго, което я интересува. Тя е най-съвременната от всички в квартала и в своята среда.

Всеки Тефнут е оригинален. Родени стратези, те винаги имат готов план, всъщност няколко плана. Не пропускат възможностите. Добри критици са, имат точно око за качествата и недостатъците на другите. Не се опитвайте да ги мамите – няма да Ви се размине лесно. Освен че са много умели в отмъщенията, тяхното чувство за хумор им позволява да извличат от това и удоволствие. Понеже получават онова, което искат без особени усилия, те не отдават голямо значение на постиженията си – загубват интерес, щом работата е свършена. Би трябвало да се научат на повече постоянство. В живота си се доверяват само на избрани хора, не завързват истински и продължителни приятелства поради подозрителния си и сложен характер. Силно привлекателни са за Мафдет и Изида. Упес, Нун, Мут, Бену и Непри ги търсят, тъй като се облагодетелстват от многостранните им умения. Птах и Себек се нуждаят от изобретателността им. Таурт с подозрителния си ум не се чувства добре с Тефнут. Маат мигом става жертва на подигравките им.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign