8-те правила на елегантността

Уви, не са много местата, където ни посрещат и изпращат "по ума", а не "по дрехите". Какво ни обещава новият ден? Какви хора ще срещнем и какво впечатление ще оставим у тях? За да знаем всичко това предварително, трябва да притежаваме гадателски способности. Но ако те не са сред природните Ви таланти, то можете да вземете в предвид едно просто правило: да бъдете винаги "във форма".
Спазването на това правило се улеснява от добре подбраните, функционални дрехи и аксесоари в гардероба, както и от чувството за мярка. Възползвайте се от златната максима на англичаните: по-добре е да си облечен прекалено скромно, отколкото прекалено фрапантно. Съгласете се, че е много по-допустимо да отидете на тържествен прием в строг костюм, отколкото до близката бакалия с вечерна рокля.
Дрехите, предназначени за ежедневието трябва да бъдат достатъчно свободни (евентуално и леко спортни), но същевременно елегантни. Обувките - с токове, високи не повече от 7 см; роклите - семпли и изчистени; прекалено строгите костюми могат да бъдат съчетани с красива риза/блуза (но не и блестяща или предизвикателна); чантите - със средна големина или по-големи. Никога не се закичвайте с официални бижута в дневно време! Това е проява на лош вкус. Старайте се винаги да се придържате максимално близо до естествеността - така и Вие ще се чувствате комфортно, а и другите ще Ви възприемат по-добре.

Ако искате винаги да изглеждате елегантно, спазвайте следните 7 прости правила:

1. Никога не разчитайте само на външния си вид, за да направите впечатление на някой.

2. Не копирайте сляпо тоалета на някой друг, било то известна певица, кинозвезда или добра позната.

3. Винаги обръщайте внимание на качеството на шева и материала на дрехите. Не купувайте дрехи от евтини, нискокачествени платове само заради ефектния им вид и привлекателната им цена.

4. Постарайте се да сведете украшенията до минимум. По-добре да носите един изискан пръстен, отколкото пет, но със съмнително качество или дизайн.

5. Избягвайте прекалено лъскавите аксесоари, но и не забравяйте за тяхната привлекателност!
Например: Ако сте избрали блестящ брокатен колан в златисто, голямото златно колие е излишно.

6. Не изпадайте в крайности: визията на прекалено учена жена или на лекомислена кокетка са еднакво недостойни за една истинска дама.

7. Никога не съчетавайте повече от 4 цвята наведнъж!

8. Помнете: добре поддържаното тяло (прическа, маникюр),  акуратно подбраните обувки и чанта са първите условия на елегантността.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign