Вечна младост: Криотерапия

Криотерапията е техника за въздействие с ниски температури върху организма. Екстремното охлаждане оказва подмладяващ ефект и помага за избавяне от редица хронични заболявания. Две минути в "солариум" с температура минус 130 градуса и вече сте освежени.
Тайната на криотерапията се крие в това, че бързото охлаждане на повърхностния слой на кожата до 0 градуса не е опасно за организма, но дава на главния мозък мощен (полезен!) шок. Нервните рецептори изпращат в главата сигнали с такава сила, че всички регулаторни центрове се събуждат и започват да работят в усилен режим.

Криосауна

"Напарването" в съоръжението, външно напомнящо на соларна кабина, е до 3 минути. Вместо пара се използва течен азот. Потоците въздушно-азотна смес се изпращат по цялото тяло до шията. Така че не се притеснявайте - главата остава, може да се каже, на топло. Не трябва да мислите, че в кабината е същински ад: ще стоите не в ледена вода, а в суха въздушна смес, затова усещането няма да е дотам некомфортно.
Тази процедура стимулира имунната и ендокринна система, оказва обезболяващ и противовъзпалителен ефект, премахва отоците и се бори със спазмите. Освен това рязкото охлаждане способства за насищане кръвта с ендорфин - хормонът на щастието.
И така, всички регулаторни центрове се активизират и организмът сам започва да се бори със своите проблеми. Лекарите уверяват, че криосауната успешно помага при лечение на неврози, депресии, артрит, псориазис и сексуални проблеми. Но все пак помнете, че лечението трябва да бъде комплексно.
Друг плюс на криосауната е, че само за една процедура можете да отслабнете с около 1 кг.

Криомасаж

Криофен е апарат, от който излиза азотно-въздушна струя. Той се използва за локално въздействие върху повърхностния слой на кожата  - с негова помощ се отстраняват папиломи, пигментни петна, третира се псориазис, екзема, акне... Защо? Защото  по този начин се ускорява повърхностното кръвообращение и в епидермиса се ускоряват възстановителните процеси.
Продължителността на такава процедура е от една до три минути. Само след 2-3 процедури кожата видимо се прочиства и изглажда. А като бонус - настроението се подобрява и сънят се нормализира.

* В България криомасажът е по-разпространена процедура от криосауната.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign