Кандидатките за конкурса "Мис Италия" не трябва да бъдат болезнено слаби!

Организаторите на конкурса за красота ще се радват да видят участнични с фигура като "пясъчен часовник", независимо от размерите бюст-талия-ханш. Най-важното при оценяването ще бъде хармонията в пропорциите, а не теглото!
По мнението на организаторите на кокурса, образец за подражание може да бъде несравнимата Моника Белучи.
Изглежда, че след скорошната, трагична смърт на 28-годишната Изабел Каро - модел с анорексични форми, италианските власти са особено решени да се борят с "модата на слабостта". Ето защо през 2011-та година, най-популярният конкурс за красота със 72-годишна история, очаква участнички, чиито форми не се отличават фрапиращо от тези на обикновените девойки и не изглеждат провокатично еротични. "Искаме жените да осъзнаят, че красотата - това е естествеността. И ако Вие сте пълничка, това не е повод да се считате за грозна - казва водещата фигура на мероприятието Патриция Мириляни - ако имате хубави, хармонични форми, моля заповядайте, дори и да носите размер L!" Между другото, именно този размер е най-продаваният в Италия, въпреки че в страната са регистрирани над 300 000 случаи на хранителни разстройства (анорексия и булимия) сред момичетата.
Погледнете как се менят стандартите за красота - на снимката вляво е София Лорен, чиято кариера започва възхода си след участие в именития конкурс. На снимката вдясно е наскоро починалата Изабел Каро, бивш модел, която активно участваше в социални програми, подкрепящи анорексиците.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign