Звезден гримьор: Особености при нанасянето на очна линия

Течната очна линия не е най-лесното за употреба козметично средство :) ...Но за сметка на това, каква изразителност придава на очите само! Ето защо не е изненадващо, че звездните красавици рядко се показват на официални (и не само) събития без очна линия... 

Анджелина Джоли

Макияжът на Анджелина Джоли е перфектен за дамите, които имат бадемовидни или кръгли очи. За да не ги намалите, преди използването на очната линия е необходимо да създадете лека "мъгла" от неутрални тъмно-бежови сенки, с които да обградите цялото око - и долния, и горния клепач.
Върху горния клепач нанасяте очната линия, а във вътрешната част на долния - каял или водоустойчив черен молив.
* За да подчертаете изразителността на окото, потопете четката (заострената част на апликатора) в матови черни сенки и ги нанесете съвсем близо до основата на долните мигли - посока от външния към вътрешния ъгъл.


Никол Ричи
Очите на Никол са гримирани в стил 'Одри Хепбърн'. Този макияж е идеален за вечерта и за снимки. Постепенно разширяващите се линии се издигат към края на веждите и завършват с леко извити "опашчици". Тушираните сиви сенки, нанесени в зоната над сгъвката на горния клепач са успоредни с очната линия и правят погледа много по-изразителен. Техните студени нюанси подсилват топлината, излъчваща се от кафевите или тъмно-сините/зелени очи.
* В показания макияж, визажистите са допуснали една грешка - в зоната под веждите са нанесени прекалено светли сенки, които утежняват клепачите на Никол Ричи - в случая по-добър избор биха били по-меките и топли оттенъци като екрю или бледо-кремаво.


Алесандра Амброзио

Този ефектен грим, придаващ на погледа "хищнически", предизвикателен вид е предназначен само за смелите дами и за нощните клубове. Макияжът е чудесен избор за жените с широки скули и леко скосени очи, в противен случая, бихте придали на визията прекалено агресивен и нелеп вид.
Макияжът на Алесандра е сложен като изпълнение. Линията на горния клепач е извита и стига до края на веждата, тази на долния е нанесена като продължение на горната - от външната към вътрешната част на окото.
* За да повторите този макияж, по-добре очертайте (нарисувайте) предварително формата, която ще следвате и чак след това запълнете контурите с очната линия.


Дита фон Тийз

От години Дита фон Тийз не е изневерила на pin-up визията, в стил 50-те години. Порцеланова кожа, очите идеално подчертани с черна очна линия, прецизно червисани устни в загадъчно, тъмно-червено червило и разбира се, перфектна форма на веждите. Подобен макияж не отива на всяка жена! Ако случайно обаче сте влюбена в този вид грим, внимавайте! Тъй като сенките на очите са като цвета на кожата, трябва да разчитате единствено на очната линия - тя трябва да играе ролята едновременно и на сенки, и на молив: нито повече, нито по-малко.
* При нанасянето на очната линия не следвайте контурите на окото, а нарисувайте бадемовидна, издължена форма.

Ким Кардашиян

Очната линия на Ким е нанесена изключително прецизно, повтаряйки формата на очите й, но и леко издължавайки ги. Долният клепач (включително вътрешната му част) е подчертан с бял молив, тъй като очите, контурирани толкова изразително и плътно с черна очна линия изглеждат малки. Ако решите да следвате примера на Ким и нейния гримьор, щателно нанесете спирала върху горните и долните мигли, за да не изглеждат нанесените черни линии прекалено резки.
* Дамите със светли очи, които са харесали този вид макияж, трябва да използват очна линия в по-меки цветове - сиво или тъмно кафяво.

Кристън Стюарт

Изключително деликатна очна линия, която леко се разширява във външния ъгъл на очите и дори не излиза от крайчето на клепачите. Този вид макияж е идеален за дневен грим. За да придадете дълбочина на погледа, очертайте очите с перлено-сиви сенки и нанесете черен или тъмно-сив молив във вътрешната част на долния клепач.
* Имайте предвид, че този вид очна линия не отива на дами с кръгла форма на очите.


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign