Офис сред природата...

Откъде черпят вдъхновение архитектите, ако не от природата, която радва с разнообразието си от ухания, цветове, форми... зарежда ни с настроение? Грандиозните, изкуствено създадени ландшафти на градската среда не могат да бъдат равностойна замяна на естествените гори, поля и планини, които са огласяни от песните на птиците и "декорирани" с колорита на растеията...
Отчитайки този неоспорим факт, архитектурно бюро Selgas Cano е изградило своя офис именно в гората, недалеч от Мадрид. Испанските архитекти са решили, че за хармоничното внедряване на зданието в природния ландшафт най-подходяща е строителна конструкция с продълговата форма, наполовина внедрена в земята (традиционен метод за подобряване на топлоизолацията.
 
 Надлъжната половина на офиса е изградена от прозрачна пластмаса, която обезпечава офисното помещение с естествено осветление и прекрасна гледка към заобикалящото растително великолепие.
 
При оформлението на интериора са избрани натуралните оттенъци на жълтото и зеленото, които прекрасно се съчетават с природната гама, разкриваща се през прозорците.
Към техническите трудности проектантите отнасят прокарването на комуникациите, които в резултат е било решено да се прокарат недълбоко под земята, както и отоплението и канализацията.

Бихме искали и ние да работим в такъв офис... такова спокойствие и релакс лъхат от помещението, че творческата дейност няма как да бъде затруднена :)

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign