Модерните цветове за сезон Пролет-Лято 2011


По традиция компания Pantone определя модните цветове за всеки сезон на база преглед на дизайнерските колекции. 
Наскоро бе представена и впечатляващата палитра за сезон Пролет-Лято 2011. Тя включва вълнуващи топли и студени нюанси, които могат да ни вдъхновят в очакване на предстоящото топло полугодие. Всички посочени нюанси прекрасно се съчетават един с друг.

В десятката за сезон Пролет-Лято 2011 бяха включени следните цветове:
Honeysuckle Pantone 18-2120 - наименованието на нюанса е провокирано от колорита на растението "Орлови нокти" . Розово-червен цвят, който чудесно приповдига настроението и е идеален за времето след дългата, депресираща зима. Този нюанс изглежда отлично както за дрехи и аксесоари, така и за макияж.
Jason Wu, Christopher Kane и Gianfranco Ferre
Coral Rose Pantone 16-1349 - "коралово-розово" - предизвикателен, наситен и силен цвят. Екзотична комбинация между ярко червено и портокалово оранжево. Перфектен за топлите дни!
Guy Laroche, Elene Cassis и Costume National
Peapod Pantone 14-6324  - "грахово зърно" -  нежният жълто-зелен оттенък зарежда с пролетно настроение и подсъзнателно се асоциира с възраждането на природата.

Lutz, Pin-Up Stars и Cynthia Steffe


Beeswax Pantone 14-0941 "пчелен восък"  - изтънчен и наситен оттенък на жълтото - незабравим цвят, носещ в себе си страстта и загадъчността на Далечния Изток.
Cynthia Rowley, Prabal Gurung и Nanette Lepore
 Silver Peony Pantone 12-1206 "сребрист божур" -неутрален, но изключително женствен и елегантен цвят, който спокойно можете да съчетаете с всеки друг от любимите си цветове.
Antonio Berardi, Dennis Basso и Oscar de la Renta
 Russet Pantone 18-1235 -  червеникаво-кафевият, "шоколадов" цвят се асоциира с цвета на необработена кожа, на нещо топло, земно, истинско и уханно. Подходящ нюанс както за облеклото, така и за макияжа.
Amanda Wakeley, Hermès и Ter et Bantine

 Regatta Pantone 18-4039 "освежаващо синьо" - изключително привлекателен нюанс на синьото, който е повече от подходящ за знойното лято.
Angelo Marani, Costume National и Philosophy di Alberta Feretti
Blue Curacao Pantone 15-4825 "синьо кюрасо"  - по-различният вариант на властващият през 2010 нюанс "тюркоаз". Въпреки че, както знаете, самият камък тюркоаз има много "лица", вариращи от бледо-зелено до ярко-синьо :) Така, че... каквото и да си говорим, "тюркоазът" пак е на мода :)
Cynthia Steffe, DKNY и Costume National
Lavender Pantone 15-3817 "лавандула" - романтичен, чувствен и женствен цвят, който сякаш носи ухание... Идеален за пролетта!
Elena Miro, Bebe и Marchesa
Silver Cloud Pantone "сребърен облак" - този вариант на сивото има като че ли ангелско очарование...
Badgley Mischka, Sergio Zambon и Elena Miro
Надяваме се, че тази информация ще Ви бъде полезна и ще Ви помогне да изглеждате винаги неотразимо :)

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign