Седмица на висшата мода в Париж - Ден I

Преди два дни - на 24-ти в Париж стартира Седмицата на Висшата Мода и бързаме да ви разкажем за най-важните модни ревюта, които се състояха вечерта на официалното събитие:

Christian Dior

Седмицата на Висшата Мода традиционно бе открита от шоу на модна къща Christian Dior.
Този път при създаването на своята колекция Джон Галиано е почерпил вдъхновение от творчеството на Renè Gruau - известен художник-илюстратор.
Въпреки че цветовата гама на колекцията е изключително разнообразна в нея доминират топлите краски като червено, кафяво, жълто...
В новата Haute Couture колекция Галиано традиционно ни предлага нов прочит на силуета new look, а освен това ни представя и любимите на много жени вталени жакети с ярко изразена линия на рамената и дълбоко деколте. Вечерните рокли, които бяха демонстрирани са украсени с пера, апликации и бродерии.
Тоалетите определено ни харесаха!


Alexis Mabille

Кралски разкош.Може би точно тези две думи най-добре описват новата haute couture колекция от Alexis Mabille. Рокли с дължина до пода, благородни тъкани, полупрозрачни поли, шлейфове от воал и феерични наметки... Основни цветове: бяло, червено и черно, плюс няколко модела в синьо-зелена гама и приятно розово. Ако трябва да говорим за силуетите, то тук няма ясно изразено направление. Някои от моделите определено предизвикват асоциации с гръцки богини, черната кадифена рокля напомня за тоалетите на Елеонор Аквитанска, а разкроените облекла с дължина до пода, като че ли идват от епохата на Тюдорите.
Главен хит в колекцията станаха роклите-трансформъри, горната част на които се отделя и с леко движение се превръща в обемна мантия.
Като цяло колекцията Alexis Mabille ни показва фантазия на кралска тематика - удивително театрална в най-добрия смисъл на тези думи. Заимстването на легендарни модели е крайно деликатно, изпълнението - филигранно, а детайлите са изпълнени толкова изкусно, че всяка рокля може да се разглежда безкрайно дълго...

 
 


Giorgio Armani Prive

Новата колекция Джорджо Армани беше наистина неочаквана. Въпреки че дизайнерът казва, че за създаването ѝ е бил вдъхновен от красотата на скъпоценните камъни, първата асоциация, която направихме бе по-скоро с космоса и тоалетите на Лейди Гага, която в последно време все по-често предпочита вечерните облекла Armani Prive.
Футуристична колекция. Изобилие от лъскави детайли, необичайни тъкани и още по-необичайни силуети. Текстурите на бляскавите платове, като че ли напомнят за тънки метални листове.
Шоуто на маестро Армани бе посетено от София Лорен, Джоди Фостър и Оливия Уайлд. Колекцията Armani Prive навярно е напомнила на Оливия за костюмите от последния филм, в който участва - "Трон"...

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign