Разкрасяващи рецепти с оцет

В продължение на векове хората използват оцета като хранителна добавка, лекарствено и козметично средство. В античните текстове, включително египетските, древноримските и древногръцките, оцетът се споменава и като разкрасяващ продукт.
По принцип, той се получава от вкиснало вино, но в Древен Китай и Япония  са използвали небелен, кафяв ориз, а в Индия - палмов сок. Оцетът може да бъде винен, малинов, крушов, сливов... Но този, който действа най-благотворно върху организма е ябълковият. Това е истински коктейл от полезни вещества - в него се съдържат повече от 30 витамина, пектин и ензими.
Ябълковият оцет с успех се използва и като грижа за кожата и косата. Той може бързо да избави краката ви от неприятните мазоли.За целта натопете в него кора от хляб и я наложете върху проблемното място като компрес. Оставете да престои цяла вечер, а на сутринта мазолът ще е изчезнал.
* При по-упоритите и твърди мазоли, процедурата се повтаря 3 вечери поред.

Ако искате да придадете на кожата си копринена нежност, смесете 2-3 чаени лъжички извара с 1ч.л. ябълков оцет. Нанесете получената смес на лицето и шията и след 20-на минути изплакнете с хладка вода.

Ако страдате от пърхут и липса на блясък, изплаквайте след всяко измиване косата си с ябълков оцет. Косите ви ще станат значително по-бляскави и пухкави, ще растат по-бързо, а след редовна употреба от пърхута няма да има и следа.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign