Сексът преди сватбата опасен за връзката?

Първо сватбата, после сексът... Според американски учени именно тази последователност е сигурен залог за успешен брак.
В резултат от изследвания, проведени в Института по семеен живот (School of Family Life) в Юта (!) се изяснило, че двойките, които отлагат интимната близост до първата брачна нощ, впоследствие са в пъти по-щастливи и отношенията им са по-крепки и хармонични от тези, които са започнали да правят секс още в самото начало на връзката си. Ето и какви са резултатите от изследванията:

* Стабилни отношения - повече от 22%.
* Обща удовлетвореност от връзката - с 20% повече, отколкото при останалите.
* Качеството на сексуалния живот се повишава с 15% в сравнение с това на другите двойки.

Получените резултати учените обясняват така: "При двойките, които са правели секс още преди сватбата, отношенията се базират по-скоро на физическо привличане, отколкото на доверие, лоялност, уважение и симпатия."
"Отношенията между мъж и жена са много повече от секс. Мисля, че цялата "тайна" се крив в това, че двойките, които не са правили секс преди брака се учат да разговарят един с друг. - коментира ръководителят на проекта професор Дин Басби - Очакването за интимна близост спомага за формирането на по-добра комуникация и отношенията стават по-стабилни."

Как Ви се струва, прав ли е професорът? Необходимо ли е да се играе на руска рулетка, игнорирайки възможността от сексуална несъвместимост и различия в темперамента и очакванията?

*Да отбележим и че щатът, в който са проведени изследванията е мормонски....

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign