В спалните на 6 известни жени

Как изглеждат спалните на някои от най-известните знаменитости? Любопитни ли сте да разберете? Предлагаме Ви да надникнем в тези най-интимни помещения от жилищата на Донатела Версаче, Сара Джесика Паркър, Памела Андерсън и други звездни личности:

Спалнята на Донатела Версаче

В интериора на спалнята на Донатела Версаче доминира ефектно легло с металическо златно покритие. Над него е окачено авторско копие на картината "Загадката на деня" ("The enigma of a day") от великия сюрреалист Джорджо де Чирико (Giorgio de Chirico).
Донатела умее да балансира на тънката граница между кича и разкоша както никой друг: "Защо хората се ограничават в рамките на един стил, искайки всяка вещ в дома им да се съчетава с останалите?! Това е толкова старомодно, дори и самите вещи да са последна дума на дизайна! Хората се страхуват да си дадат свобода, а именно свободата е най-ценното нещо в целия живот..." - казва главната дизайнерка на легендарната модна къща Versace.
Няма как да не се съгласим с думите ѝ :)

Спалнята на Сара Джесика Паркър
"Ние с Матю не искахме обстановката да бъде скучна, но в същото време и не следваше да бъде излишно претенциозна или крещяща. Главните критерии за нас, това бяха изобилието от светлина, красота и комфорт, комфорт, комфорт!" - спомня си актрисата. Къщата на брега (очаквайте в следващите дни подробна статия за този обичан от звездното семейство дом) е едно от малкото места, където актрисата и нейния съпруг, актьорът Матю Бродерик, могат да се уединят и спокойно да прекарват времето си, забравяйки за луфия график на снимките и бродуейските репетиции.
Античните кресла, тапицирани в зелена китайска коприна са били открити случайно на частен търг. Малкото цветни петна в помещението подчертават белотата на спалнята. Върху масата, намираща се до леглото е поставена синя керамична лампа от колекцията на Christopher Spitzmiller.

Спалнята на Памела Андерсън
За имението си в Малибу Памела Андерсън е избрала колониалния стил. "Този стил подхожда идеално за обзавеждането на плажно жилище, така че аз нито за минутка не съм се съмнявала в избора си". Светлите, едноцветни стени, дъбовият паркет, по цвят напомнящ за морски пясък, бамбукът, от който са направени вратите и вградените шкафове, са помогнали на Памела да пресъздаде атмосферата на традиционните за XIXв. къщи от американския Юг . Допълнителен уют в интериора придават черно-белите детски снимки, поставени в широки бели рамки, керамиката и букетите от рози и рододендрони, които са разпръснати из цялото имение.
Разбира се в жилището има и нещичко изцяло в стила на Памела - в спалнята тя е поставила пилон за стриптийз, въпреки че категорично забранява той да бъде сниман.

Спалнята на Кандис Бушнел
"Винаги съм искала да живея в дворец, - амбициозно заявява авторката на "Сексът и градът" - харесва ми златото, кристалните полилеи, кадифето, ориенталските килими, мраморът... Когато навремето все още нямах собствено жилище, аз с удоволствие отсядах в някои от най-луксозните хотели по света. Ако мечтаеш да живееш в лукс, не се стеснявай от това. Животът е една джунгла и излишната скромност все още не е довела никого до нищо добро."Спалнята на Жана Фриске


В обзавеждането на спалнята си Жана е вземала активно участие. Лично е избирала кадифето, използвано за тапициране на горната част от леглото, нейна е била идеята за приказната рисунка на стената... В резултат се е получила една спалня, достойна за принцеси :)

Спалнята на Бетси Джонсън
Момичешко-розовият цвят отдавна се свързва с името Betsey Johnson. Няма нито една колекция на едноименната марка, в която тази краска да не е включена. Затова няма нищо изненадващо, че в апртамента на култовата американска дизайнерка господства розовото. "Нуждая се от емоционалността на този цвят" - казва Бетси. В един момент тя решава да боядиса скучните бели стени в розов цвят и дава воля на своята необуздана женственост, обзавеждайки апартамента си с копринени рози, кристални полилеи и километри старинна дантела :)

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign