Древно-корейска SPA процедура за интимните зони

Новата SPA-мания: вагинална парна баня...
В спа-салоните в Калифорния се появи нова мода, която стремително набира популярност: вагинална парна вана. Този старинен метод от древната корейска медицина, разпространен в Корея и Япония, се препоръчва като чудодейно средство против стрес и безплодие. Наистина, малкият проблем е в това, че сериозни доказателства за ефективността на тази процедура все още няма.
Азиатското влияние отдавна се усеща в спа-салоните, не само като избор на процедури, но и като оформление, атмосфера и дизайн на интериора. Тайландският масаж, акупунктурата и аюрведа са популярни в цял свят. И ето сега много американски жени са готови да се разделят с 50 долара,за да постоят над съд с димящ чай, запарен от специални билки, основната от които е пелин. За самата процедура се използва ракитов стол с отвори, които позволяват парата свободно да достигне до зоната на перинеума.

Според корейската медицина такъв род парни вани помагат да се спасим от стреса, инфекциите и хемороидите; имат благотворно влияние за регулирането на менструалния цикъл и дори лекуват безплодието.
Доктор Сюзън Джилбърг-Ленц, гинеколог от Women's Care of Beverly Hills Medical Group твърди, че идеята за парна вана в областта на таза изобщо не е "безумна", тъй като процедурата засилва  кръвообращението в зоната и може да повлияе на имунната система.

За момента тези процедури се предлагат в Япония, Корея и големите американски градове от типа на Ню Йорк и Лос Анжелис. Може би скоро ще бъдат достъпни и в нашите спа-салони.


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign