Тайните "врагове" на красивия женски бюст

Всяка жена мечтае да притежава красив бюст. Но в един момент всяка от нас се сблъсква с проблемите на възрастта, гравитацията и околната среда, които оказват пагубно влияние върху формата на гърдите ни.

Освен интересните и любопитни факти, които трябва да знаем за женските гърди, добре е да сме запознати и с техните естествени "врагове", за да ги предпазим и поддържаме красиви и стегнати.
Ето кои са най-големите неприятели на красивия женския бюст:


1. Неподходящият сутиен
Ако сутиенът е прекалено тесен – всички са усещали неприятното врязване в кожата, което носи голям дискомфорт през деня и затруднява кръвообращението. Ако пък е прекалено свободен, също носи неудобство, защото не придава никаква форма на гърдите.

2. Цигарите
Никотинът убива красотата на женските гърди, тъй като свива съдовете и в резултат се нарушава храненето на кожата.

3. Спортът
Или по-точно не той, а не добре "опакованият" бюст. Ако не сте се погрижили за качествена поддръжка на гърдите по време на упражненията, те ще подскачат свободно. Без значение от вида спорт, който упражнявате, се препоръчва да използвате специален сутиен от мек, памучен плат, който да бъде удобен и да придържа гърдите ви добре.

4. Неправилната стойка на тялото
Колко от вас могат да се похвалят, че седят, ходят и стоят изправени. Постоянно превитият гръб, освен че не ни прави особено привлекателни, вреди и на гърдите ни.

5. Слънцето
Директното излагане на слънчеви лъчи е един от основните врагове на хубавите гърди. В тази област кожата е много по-чувствителна и опасността около деколтето да се появят пигментни петна е особено голяма.

6. Честата промяна в телесното тегло
Когато се подлагате на различни диети, от които губите килограми, не забравяйте, че това се отразява и на гърдите ви, които могат да увиснат от промяната в теглото ви (особено при отслабване).

7. Горещата вода
Ако искате да имате хубав и стегнат бюст – горещата вода никога не е за препоръчване, защото от нея кожата изгубва еластичността и свежия си вид.

8. Немарливото отношение към гърдите по време на бременност и кърмене
По правило след раждане и кърмене гърдите видимо увисват и губят стегнатата си форма. Ако обаче полагате за тях необходимите грижи, както по време на бременността, така и след раждане щетите могат да бъдат сведени до минимум.

Правила при избора на сутиен

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign