Самомасаж при целулит

Масажът е отлично отпускащо, тонизиращо и обезболяващо средство. За съжаление често не можем да отделим време, за да посетим професионален масажист, но за сметка на това можем да овладеем изкуството на самомасажа.

5 Минути в полза на Вашето тяло

Масажът, който може да си направите сами, действа по същия начин, както действа и стандартният масаж. 5-8 минути прилагане на въпросната процедура  може да възвърне Вашата бодрост и да Ви донесе добро настроение.

Целулитът е един от най-често срещаните козметични проблеми сред жените – почти всяка трета жена страда от така мразената портокалова кожа. Подробна информация по проблема може да намерите ТУК.
Днешната тема е лесен курс антицелулитен масаж, който може да извършите сами и в домашни условия. Ето как да го приложите.

Антицелулитен самомасаж

Препоръчително е курсът антицелулитен масаж да се проведе в продължение на 15 дни. Основните зони на тялото, върху които се прилага са засегнатите от целулит  или зоните, в които обикновено се развива целулитът  – бедра, корем, дупето, колене. Важно е да въздействаме на подкожния слой мазнини, без да сме излишно груби.

1. Поставете ръцете си в проблемната зона и притискайте възглавничките на палците към основата на дланта. Масажирайте мускула с възглавнички и длани.

2. Обхванете плътно мускулите на третирания участък с всички пръсти на ръцете. Водеща е ролята на палците, които се притискат към останалите четири пръста, повдигат мускулите, стискат ги и извършват постъпателно движение с тях като едновременно ги повдигат и свалят по линията на центробежните сили. (мачкане)

3. Следващото движение трябва да е меко и плавно. Захващаме с двете ръце мускула, като палците са срещу четирите пръста отново и след това едновременно с двете ръце повдигаме мускула, завъртаме и разменяме сякаш го предаваме от едната ръка на другата.

4.Седалището се масажира в изправено положение, изнасяйки леко напред крака от чиято страна ще масажираме. Можем да го правим по 5 минути, 5 пъти на ден.

5. Хълбоците масажираме в седнало положение като изпълняваме кръгови движения – 4 пъти по 3 минути.

6. Бедрата се масажират в седнало положение, като движението е от външната към вътрешната им страна.

Самомасажът е най-ефикасен след баня и вана. Важно е всеки мускул да се масажира нагоре по посока на сърцето.

Други процедури и продукти, които може да приложите в борбата с целулита:

Анти-целулитен масаж с мед. Ръчен лимфен дренаж в домашни условия

Премахнете целулита у дома! Скраб за тяло с кафе и розмарин

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign