Цветовата гама в дамския гардероб разкрива подробности от характера

Дрехите, които преобладават в гардероба на една жена могат да разкажат много за нейния характер. Психолозите са разграничили няколко типа жени според предпочитаната от тях тоналност в облеклото:

Черни облекла:

Въпреки, че черният цвят е окачествен като "секси", тук трябва да се вземе впредвид и вида на облеклата в тази тоналност.

Вариант А:

Ако повечето от дрехите са дантелени, сатенени, загадъчно обвиващи се по тялото или пухкави "секси" пуловерчета - то говорим за жената "вамп". Съблазнителка от висша класа. Тази жена умее да привлича мъжкото внимание и обича да бъде ухажвана, макар че в повечето случаи не позволява на мъжете да прекрачат границите и да достигнат до откровено интимничене. Тя обича да съблазнява по-скоро заради самото действие - "от любов към спорта" или за да си докаже, че: "мъже - колко са лесни". Дамата, предпочитаща този тип дрехи умее да изглежда добре, дори и в дрехи и аксесоари, купени от магазин "втора употреба". Гледайки я човек никога не би си помислил, че това е жена, която крие зад привидно хладната си външност изключително ранима и крехка душа.

Вариант Б:

Малко "по-евтин" вариант на предния.
Ако в гардероба преобладават прилепнали черни дрехи, но с големи деколтета, обкичени с изобилие от лъскави орнаменти, хиляди къдрички, дипли и множество корсети, то имайте в предвид, че това е жена, която не би се спряла пред нищо, за да постигне своето! За нея целта винаги оправдава средствата. Доста често използва тялото си, за да впечатли и обсеби мъжете. Прекарва часове пред огледалото, за да подчертае природните си дадености. Гримът ѝ винаги е в повечко, прическата - обилно напръскана с лак и други стилизиращи продукти, парфюмът - силен. Никога няма да я видите по анцуг или в невзрачни дрешки и обувки с нисък ток - това за нея е абсолютно табу. Мисълта да остане сама или незабелязана е повече от кошмарна за нея.

Вариант В:

Черни дънки, тениски, кожени дрехи...
Имате си работа с истинска бунтарка. Откровена и пряма - тя няма да Ви пощади и директно ще Ви каже какво мисли или иска от Вас. Ако успеете да спечелите доверието ѝ и да я накарате да се чувства уютно с Вас, тази жена ще бъде най-добрият Ви приятел и няма да Ви предаде никога.

Ярки цветове

Жените, предпочитащи червеното и наситено оранжевото са уверени в себе си, енергични, понякога дори агресивни. Дамата, в чийто гардероб преобладават тези цветове е наистина "огън-момиче"! Тя няма да Ви позволи да скучаете нито за миг и постоянно ще Ви изненадва с новите си екстравагантни идеи.

Ако пък преобладаващите цветове са жълто, ярко синьо и цитрусово зелено, това е жена - авантюристка. Изключително жизнерадостна и винаги усмихната, тя често мени мнението си и обърква околните с несекващия си извор от предложения и идеи. Мисълта да прекара часове, седнала зад бюро или дори в луксозен ресторант могат да я докарат до лудост. "Свобода" - това е мотото на тази дама.
Обожава откритите пространства, разходките из планината или в морето.
Често си тананика нещичко, дори когато не е сама.

Тъмни тонове

Любителките на тъмните нюанси са преди всичко тихи и уравновесени.
Жените, предпочитащи тези цветове не обичат да са център на вниманието. Много често това се дължи или на несигурност в себе си или е резултат от наскоро преживяно разочарование в личния живот.
Дамите, обличащи се в такава тоналност сами си поставят ограничения и рамки, обграждат се с невидими (но дебели!) стени. Ако случайно Ви се отдаде да пропукате стената, внимавайте - можете да бъдете повлечени от пороя дългопоттискани страсти.

Флорални принтове и пастелни нюанси

Блузките и роклите на цветчета красноречиво говорят за романтичната душа на притежателката си. Тази жена се радва на всеки миг, изпълнен с нежност и любов, но за съжаление по-често тя е човекът, който дарява обич, вместо да я получава.
Букет от полски цветя, романтичен уикенд в провинцията, импровизиран пикник - това са нещата, които биха я зарадвали повече, отколкото луксозно бижу и почивка в суперскъп хотелски комплекс.

Ако преобладаващият цвят е бялото...

Интересен е фактът, че психолозите окачествяват почитателките на бялото като "нестабилни" душевно. Според тях това са жени, които всячески се стремят да изглеждат винаги перфектно пред околните, за тях чуждото мнение е от първостепенна важност. "Белите" дами не обичат да бъдат замесвани в скандали, в съмнителни истории или в ситуации, които биха опетнили реномето им по какъвто и да било начин. Ако Ви трябва свидетел по дело, не разчитайте на тях ;)
http://www.belladonna-bg.com/2011/02/garderob.html

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign