Mandarin Oriental - Класа и изисканост в сърцето на Женева

Отворил врати през 1950г., Mandarin Oriental Geneva е първият грандхотел, построен в Европа след края на Втората световна война. Разположен в сърцето на Женева, на броени метри от културния, търговския и финансовия център на града, той се издига на самия бряг на живописната река Рона.
 
Затова гледката, която се открива от неговите стаи и апартаменти е сред най-пленителните в града, но тази от терасата на т.нар. Mont Blanc Suite е ненадмината. Той се намира на последния етаж на хотела и от него се разкрива 360-градусова панорама към града, езерото, пристанището, планините Салев и - когато времето позволи - към прочутия връх, дал името на този превъзходен апартамент.

Разбира се, не е необходимо да плащате хиляди франкове на вечер, за да се насладите на тази гледка. (Макар да става въпрос за един от най-луксозните хотели в Женева. От Mandarin Oriental твърдят, че техният е по-луксозен дори от Hotel President Wilson, чийто Royal Penthouse Suite струва 40 000 франка на вечер.) Можете да ѝ се възхитите и от по-скромна като цена стая или от терасата на брасери Le Sud.
 
Сега да отделим още малко място за самия хотел. Откакто централите на няколко важни международни институции - от европейското седалище на ООН до Световната търговска организация - избират за свой дом Женева, Mandarin Oriental се превръща в предпочитан хотел от короновани глави (от махараджата на Дайпур до кралете на Швеция и Белгия), политици (американските президенти Айзенхауер, Джими Картър и прочие), джаз легенди (Дизи Гилеси и Оскар Петерсон)...
 
През 2008г. е извършено мащабно реновиране на хотела, което запазва атмосферата в стил Ар Деко. Използвани са най-луксозни материали - гръцки мрамор, коприна, мохер, етествена кожа и прочие, като всички мебели са произведени в Швейцария. В цветовата палитра доминират нюанси на праскова, слива, коняк и шоколад, а стандарт във всяка стая са LCD телевизор, принтер, факс апарат, електронен сейф...

Адрес:
Hotel Mandarin Oriental
Geneva
Quai Turrettini 1, 1201 Geneva
Switzerland

Официален уебсайт:
www.mandarinoriental.com

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign