Да подготвим тялото си за пролетта

Пролетта чука на вратата. Как да я посрещнем в добро здраве и пролетно настроение? Това може да постигнем с няколко лесни стъпки, които няма да Ви костват особени усилия.

1. Погрижете се за имунитета си
От значение за начина, по който изглеждаме и се чувстваме, е състоянието на организма ни. Ако ние го подкрепим, подсилвайки имунитета си, то той ще ни е безкрайно благодарен. В тази посока най-добре е да заложите на натуралните продукти.

2. Дайте енергия на сърцето си
С началото на новия сезон сърцето също се нуждае от грижи. Народната медицина съветва за здраво сърце да се приема по 1 супена лъжица преди всяко хранене смес, приготвена от по 250 г смлени орехи и мед, стафиди и  лимон.

3. Нахранете мозъка си
Липсата на витамини в тялото в началото на пролетта носи редица негативи и върху мисловната ни дейност, затова е важно да храним мозъка си подобаващо. Идеално решение е яйцето за закуска сутрин и чаша от прясно изцеден сок от моркови и цвекло вместо кафе. Важно е в менюто ни да присъства храни, богати на магнезий, още мляко и млечни продукти, витамини.

4. Настройте биологичния си часовник на лятно време
Преминаването от зимен на летен режим на живот често е съпроводено от мигрена, депресия, различни кризи или проблеми с теглото. Затова препоръчително е процесът да настъпва с бавни темпове – да променим постепенно времето за сън и бодърстване, да променим храната и да заложим на движението и приятните емоции.

5. Осигурете си добро настроение
Това ефективно се постига не само чрез разнообразния и изпълнен с действие начин на живот, но и чрез подходящата храна, чрез времето за почивка и чрез улавянето на първите слънчеви лъчи.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign