Практични съвети за почистването на дома


Почистването на дома – да се възползваме от малките хитрини на нашите баби и майки.

Стъклата на прозорците
Особено в града прахта по тях се напластява ежедневно и дори ежечасно. Тя няма да полепва толкова лесно, ако докато ги чистите, добавите няколко капки глицерин във водата.

Прах по книгите
Ще се отървете от нея, ако изнесете книгите навън и ги почистите с четка за дрехи, а после няколко пъти ги отворите и затворите с отривисто движение.

Маслените картини
Трохите от пресния хляб са много подходящи за почистването им и освежаването на цветовете по тях. След това забършете с влажен парцал и оставете картините да изсъхнат.

Следите от капещите кранове
Жълтеникавите петна, които остават от капещия кран във ваната или в умивалника ще изчезнат, ако ги натриете с няколко капки лимонов сок.

Петна от пот
Те са много неприятни през лятото. Ще ги отстраните от ръкавите на ризите, ако ги изперете със смес от алкохол и амоняк в съотношение 1:1.

Огледалата
Почиствайте ги от време навреме с разполовен лук, натопен в спирт.

Месинг
Ако мухи са оставили следи по месинговите Ви съдове и предмети ще ги отстраните, като ги почистите с малко бензин или оцетена вода.

Загорели тенджери
Ще отстраните остатъците по дъното им като кипнете в тях вода, смесена с оцет и сол.

Дървените повърхности
За да ги почистите, използвайте студен черен чай. Колкото по-тъмно е дървото, толкова по-силен чай можете да използвате и толкова по-дълго можете да го оставите да попива. След това подсушете с мека кърпа.

Ваната и плочките в банята
Преди да ги почистите, пуснете душа да тече известно време с много гореща вода. Парата ще разтвори мръсотията по повърхността. След това ще Ви бъде много по-лесно да я отстраните.

Плочките в банята
Те ще заблестят, ако към водата за измиването им добавите амоняк.


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign