8 Начина да се справите с уморените крака

Сигурно почти всяка вечер усещате краката си прекалено натежали и уморени. Какво да направите? Време е да се заемете с тях - явно вените Ви не се справят с натоварването.

1.През лятото, сутрин и вечер, когато не е твърде горещо, ходете боси по тревата или по пясъка, сред нежно плискащите се вълни...А през зимата може да релаксирате, като потопите краката си във вана, пълна с топла вода.

2.Водата(в никакъв случай прекалено горещата) премахва великолепно умората.При възможност ходете на плуване или поне си позволявайте 10-минутна вана с морска сол или лайка.

3.Правете си редовно воден масаж: обливайте краката с прохладна струя вода 1-2 пъти на ден. Движението на струята трябва да е от палците към петите, после нагоре по прасеца до колянната сгъвка и накрая - отпред, от пръстите към коленете.

4.Почивайте си с възглавница под протегнатите си крака - по 15-20 минути няколко пъти дневно(при възможност).

5.Направете така, че в легнало положение краката Ви винаги да са леко повдигнати: например нагънете няколко пъти завивката и я подпъхнете под матрака(при краката).

6.Където и да сте, при всяка възможност слагайте краката си на допълнителен стол или ниска масичка - колкото и невъзпитано да изглежда това за околните, все пак е доста полезно за здравето Ви.

7.Можете да постоите малко на четири крака. Тази колянно-лакътна позиция подпомага кръвообращението. Добър ефект има и ако в легнало положение повдигнете краката на стената.

8.Лекият масаж на стъпалата, прасците и бедрата с масажор или с ръце също помага - правеге от от долу на горе, като можете да добавяте специални етерични масла. Лавандулата и розмаринът помагат при "тежки", бързо уморяващи се крака, а ментата - при студени крака с нарушено кръвообращение.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign