Ден на женското приятелство

Съществува широко разпространено мнение (според нас, измислено преди години от някой мъж... може би...), че истинско приятелство между две жени НЯМА... За завистта, клюките и подлите номерца между жените е изписано много, затова искаме да обърнем вниманието Ви върху другата страна на монетата - истинското и безрезервно женско приятелство, защото сме сигурни, че то съществува!

Има ли в живота Ви жена, готова да Ви изслуша по всяко време, готова да прости малките Ви грешки (а дори и големите), жена, с която правите най-различни щуротийки, с която имате толкова много общи спомени, с която се смеете като малки деца, често гледани с недоумение от околните (но от това не ви пука); жена, при която отивате, когато нито мама, нито партньорът, нито дори собствената Ви сестра могат да Ви разберат, а след разговора с нея, дори и просто да Ви е казала две думи, се чувствате по-силна и уверена да продължите напред, като че ли лошото вече не изглежда толкова лошо, а в мрачния тунел се е появила светлинка? Ако отговорът Ви е положителен, Вие сте щастливка, защото до Вас има истинска приятелка! Пазете я, защото тя никога няма да Ви напусне, заради това, че сте напълняла, че не умеете да готвите добре, че кожата Ви вече няма свежестта на пролетен лист или защото не получавате голяма заплата...
Нека отредим този ден за тази жена - нашата приятелка, нашата друга половинка от същия пол; жената която усеща емоциите и мислите ни дори само от "едно дихание". Нека направим нещо типично 'по женски', което да зарадва и двете ни (а може би и трите/четирите, защото има и дами, които могат да се похвалят с повече истински приятелки) :). Да разбием завинаги на пух и прах тезата, че само между мъжете има истинско приятелство, а между жените "то е невъзможно и бива винаги опорочено от завист и клюкарлък" - това беше цитат, чут наскоро, който ни провокира за написването на тази статия.

Какво мислите Вие по темата? За нас ще бъде радост, ако ни споделите мнението си :)

П.П. Въпреки че интернационалният ден на женското приятелство е през третата неделя на септември (от 1999г., идея на Kappa Delta Sorority), ние Ви предлагаме за нас той да е през последният ден на „женския“ месец март, а защо да не бъде и ден, който всяка от нас си избере със своите приятелки ;)

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign