Женско кътче: Практично-симпатичната тоалетна масичка

Всяка жена си мечтае да има свое собствено кътче за красота, в което да може да помести всичките си украшения, аксесоари и козметични средства. Местенце, което да си е само и единствено НЕЙНО :)

Първите тоалетни масички са се появили още през XVIIв. във Франция. Кокетната мебел моментално е спечелила сърцата на знатните дами, а много скоро след това тоалетката е станала задължителна част от спалнята на всяка жена.
През годините, тоалетните масички са се видоизменили, станали са по-изящни, благодарение на съвременните дизайнерски идеи и материали, но фактически не са променили своята функционалност.

Тоалетните масички биват с и без огледала (от едно до три) . Най-голяма популярност имат тоалетките с три специфично разположени огледала, благодарение, на които можете да се огледате не само отпред, но също така отзад и отстрани.
При избора на тази 'женска' мебел трябва да се съобразите и с останалата част от интериора.
Желателно е комплектът да включва и удобно кресло, тъй като жените прекарваме немалко време в грижи за външния си вид и тези минути (часове) трябва да бъдат приятни :)
Обърнете внимание и на разположението на тоалетката - мястото трябва да е добре осветено, но не и така, че светлината да Ви заслепява или да се пада зад гърба Ви.
Важен детайл от перфектната тоалетна масичка са множественото чекмеджета. Казваме мнгоо, защото и 'джунджурийките', които всяка жена има не са малко ;) А тези мили на сърцето ни вещи искат своето местенце :)
Друг плюс на тоалетката е, че тя може освен да придаде кокетност, да увеличи зрително пространството в стаята, особено ако е снабдена с голямо огледало.
Изящество, практичност и удобство - това са главните критерии при избора на съвременната тоалетна масичка.
 
comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign