Малки хитрости: Как визуално да издължите краката?

Ако си мислите, че цялата работа е само във високите токчета, то много грешите! ;)

Една от най-големите истини е правилната стойка. Ако искате да изглеждате по-стройни, по-млади и по-високи, изправете раменете, леко изпъчете гърдите и брадичката, приберете корема. Не случайно са изписани хиляди страници за правилната походка и нейното въздействие не само върху физиката и психиката, но и върху впечатлението, което тя прави у околните. Хубавата осанка е един от законите на красотата.

А ето и няколко визуални трика, които ще ви помогнат да 'удължите' краката си ;)

1. Избирайте облеклото си в една цветова гама. Дрехите не трябва да Ви разделят на две контрастни половини. Главният съвет на всички стилисти и моделиери е един: избягвайте хоризонталните линии в дрехите: те ни "приземяват", а това съвсем не прави краката и фигурата по-стройни. Подобно облекло е позволено на високите и стройни дами, които искат да балансират малко ръста си.

2. Съчетавайте обувките си с цвета на чорапогащите / панталона. Контрастът може и да изглежда ефектно, но в никакъв случай не Ви прави по-висока или стройна. Ако сте избрали светли обувки, то трябва да изберете чорапогащи или в същия цвят или телесни. Полата / роклята - в същата тоналност.

3. Високите токове не винаги правят краката по-стройни. Ако имате пълно прасци, не си купувайте обувки с прекалено тънки токове: контрастът няма да бъде във Ваша полза. По-добре изберете нещо доста по-устойчиво. Обувките с остри носове издължават ръста, но ако сте нисичка е желателно да избягвате прекалено заострени модели, за да не изглежда стъпалото Ви много дълго. Оптималната височина на токовете е 7см.
Отделно - за ботушите. Постарайте се да изберете класиката - безупречната, елегантна линия на класическия модел зрително издължава краката, докато апликациите, връзките и декоративните орнаменти ги правят да изглеждат по-късички. Височината на ботушите трябва да бъде средна или малко над средната. Зрително удължават краката едноцветните ботуши в наситени цветове.

4. Носете прави черни панталони с ръб. Крачолите на панталона трябва да покриват почти целия ток. Класическите панталони с ръб, вталяват краката, а тези с нормална височина на талията правят фигурата много по-стройна и стегната. Добър вариант са и тъмните, тесни панталони, които са по краката. Ако можете да си позволите подобен модел - носете! Единственото условие е да избирате модели без нашивки, колани, принтове и прочие "шаренийки".
А дългите, разкроени поли, напротив - правят фигурата по-груба и 'тежка
'. Отдайте предпочитанията си на правите поли със средна дължина. Цепките също добре издължават краката. Що се отнася до роклите - подходящи в случая са семплите рокли с елегатна линия, без акценти  върху талията или с висока такава.

5 Тайни за красива походка

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign