Компреси от чай "лекуват" тъмните кръгове под очите

Компреси, приготвени от торбички от чай, са идеалното средство за премахване на тъмните кръгове под очите, получени като резултат от недоспиване, стрес или преумора. Когато се прилага външно, чаят премахва подпухналостта, успокоява очите и подобрява оточността в областта, разположена в близост до тях. В същото време той действа и като антиоксидант, макар че не се консумира директно.
Компресът от чай също така заздравява кожата, благодарение на съдържащия се в него танин.
В най-голяма степен по подобен начин действа компресът, приготвен от лайка, джинджифил или бял чай.
Как на практика се прилага тази разкрасяваща и ободряваща процедура?
Компресът от чай лесно се приготвя и в домашни условия. За целта са необходими две торбички чай, които се поставят за няколко минути в гореща вода. След това се изваждат и се изчакват няколко минути, за да се охладят.
Когато  температурата им е поносима за кожата, приглушете светлината в помещението и легнете удобно по гръб. Поставете чаените торбички върху очите си и се отпуснете. Процедурата трае около 10 минути, след което торбичките се махат от очите.
Важно е след отстраняването им да не търкате очите си с ръце, а да ги изплакнете с хладка вода и да подсушите с мека хавлиена кърпа, с нежни движения.
Компрес от чай може да се прилага по няколко пъти седмично, като това е особено подходящо за хора, които имат проблеми с тъмните кръгове и подпухналостта.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign