Подхранваща маска за устни от мед и сметана за зимния сезон

През зимния сезон студът и вятърът оказват пагубно влияние върху Вашите устни.Множеството нервни окончания правят устните изключително чувствителни на промените в атмосферните условия. Мастните жлези, разположени в кожата на устните, губят лесно влажността си, което води до изсъхване, до пукнатини и възпаления. Често устните променят дори и формата и цвета си, като резултат от неблагоприятното въздействие на зимните атмосферни особености.
Най-честото възпаление на устните - хейлит, се дължи на неблагоприятните климатични особености през студените месеци. За появата му обаче спомагат още стресът, алергични реакции на тялото към конкретен козметичен продукт или паста за зъби, както и липсата на витамини. За да се избегне неговата поява, е необходимо устните да бъдат овлажнявани редовно, като най-подходящи според дерматолозите са специалните червила, които предпазват от изсушаване и напукване.
Балсамът за устни също върши работа. Повечето продукти от този род подхранват, омекотяват и защитават устните от вятъра и въздействието на ниските температури, като в същото време придават естествен вид и спомагат за по-бързото зарастване на раничките.
Предлагат се и подхранващи кремове за устни, които са предназначени за използване през нощта. Тяхна е задачата да запазват влажносттта в кожата на устните през време на съня.
Ако имате тази възможност студените месеци, въздържайте се също така от употребата на декоративни червила, тъй като съдържащите се в тях вещества запушват порите.

Разбира се грижата за устните може да извършите и в домашни условия. Препоръчва се маска за подхранване на. За нея са необходими сметана, мед и ленено семе.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign