"Най-добрата в играта" - роман (не) само за жени

Могат ли мъжете да разберат бурята от емоции, желания и мисли, бушуваща в женската душа ? Със сигурност по-голямата част от вас ще отговори с категорично "НЕ" и... ще сбърка.
Главният редактор на списание "Mr. Big" - Марио Трифонов мисли (както и Мел Гибсън от едноименния филм), че може да каже "какво искат жените". Затова и написа книга, в която показа доколко наистина ги познава.
"Най-добрата в играта" е една българска иронично-романтична история, която би могла да се случи на всяка от нас.
Лесно ли се оцелява без компас в мъжкия бизнес свят, все по-често командван от жени в брони с тънки презрамки? Как се пробива в музикалния бранш? Хлъзгав ли е модният подиум? Какво всъщност означава да си кучка? И всички кучки ли хапят...
Авторът Марио Трифонов разкрива: „Да си най-добрата в играта, значи да нарушаваш правилата. Българката знае как. И съм категоричен, че за да бъде обичана една жена, тя трябва да бъде разбирана. В света на бизнеса и отговорните позиции, желанието за слава на всяка цена е много забавно. Маските падат от една дума, гримът се разтича от една емоция, а приятелствата са редки като четирилистните детелини."
Амбициозната и нахакана главна редакторка на женско списание Зара балансира между шефове и фолкпевици. Живее на високи обороти: от ревюта през интервюта, крайни решения и подли номера. Медитира на високи токчета. Предизвиква завист и страхопочитание сред колегите и шефовете си! За тях е Проклетата кучка! За бившия – Отмъстителната кучка! А самата тя твърди, че е Повелителката на цялата глутница. За приятелите – ранима и нуждаеща се от подкрепа жена, която е готова да се довери на звездите и дори на една калинка, за да я отведат до любовта...
Романът завладява още с първите редове и за да не бъдем голословни, ето ги и тях:

''Естествено, че ден като днешния е в състояние да пререже вените на настроението ми за цяла седмица. Макар че началото му е като на евтин роман с меки корици.
Първо – предменструалният синдром ме отвява със страшната сила на ураган в шеста от пет възможни степени. Като ми носи даже и усещания, за които не се споменава абсолютно никъде в специализираната литература. И второ – колата ми категорично и съвсем безсърдечно отказва да запали и не се трогва нито от укори, нито от молби.
В крайна сметка се озовавам на стоянката... ''

Искате да знаете какво става после, нали? Можете да го прочетете в книгата, която излезе от печат в първия ден на пролетта - 21.03. 2011г. , ИК "Кръгозор".
А тъй като сме сигурни, че думите на автора "...и съм категоричен, че за да бъде обичана една жена,
тя трябва да бъде разбирана" са ви харесали и сте любопитни да узнаете нещо повече за самия него, ще ви споделим, че Марио Трифонов е роден под чувствения знак на Скорпиона. Филолог по образование, журналист по професия и г(р)афоман по душа. Обича шаха, не обича калинките ;) Отраснал в зрелия социализъм и поради тази причина е убеден, че е все(странно) развита личност. Работил е в телевизиите "Триада", "Евроком" и "7 дни", в радиата "Атлантик" и "NET". Бил е главен редактор на няколко дамски журнала, а в момента работи отново като такъв за мъжкото списание "Mr. BiG". За написването на романа "Най-добрата в играта" е бил вдъхновен от героите и антигероите на нашето време. Вярва в това, че всеки човек трябва да има вяра, бронирана здраво в гърдите, която обаче не е нужно да бъде изпробвана с бронебойни патрони. Мечтае си тази книга да се хареса и да му се наложи да напише продължението ѝ. Ние сме убедени, че това със сигурност ще стане. :)

A ако сте потребители на Facebook, всеки ден можете да си теглите своеобразно 'късметче' от ТУК и да се радвате на цитати от романа. :)


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign