Прически, които подмладяват... прически, които състаряват...

Прическата е може би най-важната част от цялостния облик. Правилно подбрана, тя е способна да направи чудеса - ще Ви подмлади, разкраси и ще допринесе за по-голямото Ви очарование. За съжаление, обаче не винаги съумяваме да изберем перфектния стайлинг и понякога избираме вариант, който ни състарява. Ефектът от удачно и неудачно подбрани прически можем да видим на снимките по-долу:
Сладката Кейт Босуорт изглежда изключително свежо със страничната, 'небрежна' плитка, докато високият кок в стил 60-те придава излишна строгост на нежното ѝ лице.
Открито лице, идеално прибрана в горната част коса (в ляво) - определено изборът на Дженифър Гарнър за прическа не може да бъде наречен удачен, особено когато погледнем в дясно и видим колко по-младолика и очарователна изглежда звездата със свободно пусната коса, лек страничен бретон и фини златисти кичури.
"Облизаната" коса, прибрана в стегнат кок или опашка с ярко изразен централен път не е от "най-дружелюбните" за лицето. Ако все пак сте избрали такъв вариант, убедете се, че кожата Ви е перфектна - без следа от подпухналост, сенки, пъпчици или бръчки, защото можете да бъдете 100%-во сигурна, че с такава прическа всичките тези недостатъци ще изпъкнат крайно отчетливо.
Както можем да видим на снимките на Фърги, изборът ѝ за свободно пусната коса на леки вълни е в пъти по-подходящ, отколкото фризурата в ляво.
Правата, стъпаловидно подстригана коса без никакъв обем, безспорно изглежда добре, но не и ако сте преминали 35. Заложете на леките вълни и кичури, за които вече стана дума, нанесете стилизиращ продукт за обем и сами ще забележите разликата.
Пенелопе Круз е голяма чаровница, но не мислите ли, че изглежда по-младолика на снимката в дясно?
Подберете правилно нюанса. За целта можете да отидете в магазин за перуки и да изпробвате няколко, за да видите кой точно е Вашият цвят. Да, има и виртуални редактори, но те не могат да Ви дадат реална представа за това как точно ще изглеждате.
Рийз Уидърспуун е като момиченце със златисто-медните нюанси в косите си. Цветът ѝ отива много повече, отколкото пшенично русото.
Специалистите препоръчват топлите нюанси, ако искате да подмладите лицето си и небрежен бретон -  премахва години от лицето.
Имате навика да прибирате пуснатата си коса старателно зад ушите? Не го правете! Особено, ако дължината ѝ е до или под раменете. Това простичко движение е изключително 'вредно' - сплесква горната част на косата Ви, оптически разширява долната част на лицето Ви и 'смъква' външните ъгълчета на очите надолу. Не вярвате ли? Застанете пред огледалото и пробвайте сами ;)
Оливия Уайлд е нагледен пример...
"Кукленски" масури - да, изглеждат перфектно, но толкова утежняват лицето, че ако имахте възможност да се погледнете отстрани, веднага щяхте да се разрошите ;)
Нежната ЛивТайлър изглежда поне с 10 години по-възрастна на снимката в ляво, където е 'разкрасила' косата си с въпросните масури...

Косата, боядисана в един цвят може и да изглежда стилно, но този вариант не е за препоръчване, ако сте преминала 40-те. Заложете на фините, хармонично преливащи кичури в естествени, 'топли' нюанси.
Забележете разликата в Сара Джесика Паркър - на снимката в ляво косата ѝ е боядисана в един тон - кестен; снимката в дясно е направена няколко месеца след това, а звездата изглежда значително по-млада, благодарение на медните, златисти и шоколадови нюанси, с които е освежила косата си.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign