Притча за знаците от Зодиака

... И било утро, когато Бог застанал пред своите дванадесет чеда и у всяко положил семето на човешкия живот. Едно след друго всяко от тях пристъпвало напред, за да получи определения си дар.

"На теб, ОВЕН, аз давам най-напред семето си, за да можеш ти да имаш честта да го посадиш първи. Всяко семе, което посадиш многократно ще се умножава от твоята ръка. Ти няма да имаш време да видиш как те растат, защото всичко, което посадиш ще създава още и още, дори повече от това, което е нужно. Ти ще бъдеш първият, който ще напои почвата на човешкото съзнание с Моята идея. Но това да подхранваш Идеята или да я изследваш не е твоя работа. Твоят живот - действието и единствено действието, което ти присъждам, ще започне да насърчава хората да разбират Моите творения.
За твоята добра работа аз те дарявам с чувство за Собствено Достойнство."
...И Овенът кротко отстъпил назад.
" На теб, ТЕЛЕЦ, аз давам силата да отгледаш семената. Твоята работа е изключително важна, изискваща търпение, тъй като ти си длъжен да довършиш всичко започнато, защото иначе семената ще отидат на вятъра. Ти не трябва да се съмняваш, да променяш решението си по средата или да възлагаш на други това, което съм ти поверил да направиш. За тази цел аз те дарявам със Сила. Използвай я мъдро!"
...И Телецът се върнал назад на мястото си.


" На вас, БЛИЗНАЦИ, аз давам въпроси без отговори, за да можете да привлечете вниманието на всички към обкръжаващото ги. Вие никога няма да разберете защо хората слушат или говорят, но в стремежа си да намерите отговор, ще получите моя дар Знание."
...И Близнаците отстъпили назад.

" На теб, РАК, аз възлагам задачата да научиш хората на емоции. Моята идея - да ги накараш да се радват или плачат, така че всичко, което те видят и за което мислят, да развива духовната им пълнота.
За това те дарявам със Семейство, за да може твоята пълнота да се умножава."
...И Ракът отстъпил назад.

"На теб, ЛЪВ, аз давам задачата да демонстрираш на целия свят Творението ми в целия му блясък. Но ти трябва да внимаваш с гордостта си и винаги да помниш, че това е Мое творение, а не твое. Защото, ако забравиш този факт, хората ще започнат да те презират. Задачата, която ти възлагам, ще ти донесе много радост, ако я вършиш добре. За тази цел ти трябва да имаш дара Чест!"
...И Лъвът се върнал на мястото си." Теб, ДЕВА, те моля да проучваш всичко, което човекът е направил с Моите творения. Ти трябва внимателно да разглеждаш методите му и да му напомняш за грешките, които е допуснал, така че с твоя помощ Моите творения да могат да се усъвършенстват. За да можеш да правиш всичко това, те дарявам с Чистота на Размишленията."
...И Девата отстъпила назад.
" На вас, ВЕЗНИ, аз възлагам мисията да служите на хората, за да може човек да помни своята отговорност към другите, за да се научи на сътрудничество, а така също и на способността да обмисля и другата страна на действията си. Ще ви изпращам там, където има дисхармония.
А за вашите усилия, ви дарявам с дара Любов."
...И Везните се върнали на мястото си."На теб, СКОРПИОН, аз възлагам изключително трудна задача. Ти ще можеш да прозираш мислите на хората, но аз не ти разрешавам да говориш за това, което си разбрал. Това, което виждаш многократно ще ти причинява болка и в своята болка ти ще се отвърнеш от Мен, ще забравиш, че не Аз, а извращението на Моите идеи предизвиква страданието ти. Ти ще прозираш толкова много в хората, че ще разкриеш дори животинското в тях и ще започнеш да се бориш с тези им инстинкти, но така ще изгубиш пътя си. Когато, обаче, накрая се върнеш към Мен, ще те чака висшият дар Цел."
...И Скорпионът отстъпил назад на мястото си.


" Теб, СТРЕЛЕЦ, моля да накараш хората да се смеят, тъй като заради неправилното разбиране на Моята идея, те стават ожесточени. Чрез смеха ти трябва да дадеш на хората надежда, а с нея те ще обърнат отново очи към Мен. Ти ще се докоснеш до живота на много хора, дори и само за миг, и ще усещаш неспокойствието на всеки човек, който докоснеш.
На теб, Стрелец, аз давам дара на Безграничното Изобилие, за да можеш да се разпростреш достатъчно широко, за да можеш да се докоснеш до всяко тъмно ъгълче и да занесеш там светлина."
...И Стрелецът отстъпил назад.


"От теб, КОЗИРОГ, аз моля за труд с пот на челото, за да можеш да научиш хората да работят. Твоята задача не е лека, защото ще усетиш цялата тежест върху плещите си и ще се грижиш и за други хора, но за да облекча бремето ти, давам в ръцете ти дара Отговорност."
...И Козирогът се върнал на мястото си."На теб, ВОДОЛЕЙ, аз давам идеите на бъдещето, така че хората да могат да видят и други възможности. Ти ще изпитваш болката на самотата, защото Аз не ти разрешавам да олицетворяваш Моята любов. Но, за да обърнеш човешките очи към нови възможности, те дарявам със Свобода, за да можеш в своята свобода да продължаваш да служиш на човечеството винаги, когато му е потребно."
...И Водолеят отстъпил назад." На вас, РИБИ, аз давам най-тежката от всички задачи. Моля ви да съберете цялата хорска печал и да я върнете при мен. Вашите сълзи трябва да бъдат Мои сълзи. Тъгата и мъката, които ще изпитвате, ще се дължат на неправилното разбиране на Моите идеи от човека, но вие трябва да му дадете състрадание, за да може той да опита отново. За тази най-трудна от всички задачи, аз ви давам най-великия от всички дарове. Вие ще бъдете единствените от Моите дванадесет деца, които ще ме разбирате. Но този дар е само за вас, защото когато се опитате да го споделите с хората, те няма да ви слушат."
...И Рибите отстъпили назад.


И тогава Бог казал: "Всеки от вас носи част от Моята идея. Вие не трябва погрешно да приемате тази част за цялата Моя идея или да се опитвате да смените своята с тази на другите. Всеки от вас е завършен, но вие няма да осъзнаете това, докато всички дванадесет не се превърнете в Един. Само тогава целостта на Моята идея ще бъде разкрита за всеки от вас.

И децата тръгнали, всяко от тях решено да свърши работата си по най-добрия начин, за да може да получи своя дар. Но нито едно от тях не осъзнало напълно своята задача или дара си и когато те, озадачени се завърнали, Бог казал: "Всеки от вас счита, че другите дарове са по-хубави. За това ви позволявам да се смените."

На мига всяко от децата изпаднало във възторг, разглеждайки възможностите на новата си мисия. Но Бог се усмихнал и казал: "Вие ще се връщате към мен не един път, молейки за освобождаване от мисията си и всеки път аз ще удовлетворявам молбата ви. Ще преминете през безброй инкарнации, преди да завършите първоначалната си мисия, която съм ви отредил. Давам ви безгранично време, за да я изпълните, но само тогава, когато наистина го сторите, ще можете да бъдете с Мен."

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign