Триора: Градът на вещиците

 Триора е малък град в Италия, който се намира в региона Лигурия, разположен на 100 км югозападно от Генуа. Той е член на Borghi Piú Belli d'Italia, елитен списък на 100-те най-красиви средновековни крепости в Италия.
Този италиански град е пример за това как странното, дори жестоко минало може да се превърне в атрактивно настояще. Градчето, което пази история за лов на вещици, днес е един много посещаван туристически център, в който  всяко лято се провежда карнавал на магиите.
Там ще Ви разкажат истории, от които ще Ви настръхне косата....
Историята разказва, че през 1587 година се разиграва драматичен "процес" срещу няколко жени, които били обвинени в магьосничество. Драмата избухнала, след като две години над града тегнел страшен глад, поради липса на реколта. На специално събрание Парламентът на Триора (По това време Триора е била град-държава със собствен Парламент), невинните жени били обвинени, че в тъмни доби се събират на място, наречено “Cabotina” и извършват магьоснически действия(детеубийство, съвокупления с Дявола, предизвикване на бури, за да съсипят реколтата, превръщане в котки, приготвяне на отровни отвари).
В крайна сметка, общо триста жени били обвинени в магьосничество и разпитвани. Петдесет от тях били жестоко измъчване, при което някои от тях умрели. Днес записи с "признания" на така наречените вещици са изложени в музея на Триора, който се намира в центъра на града, а на
всеки ъгъл висят метли, статуи и кукли на вещици...

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign