5 Съвета за бодър и щастлив ден

В агресивните условия, в които живеем (стрес, замърсена околна среда...) често е трудно да бъдем усмихнати, отпочинали и позитивно настроени. Много от съвременните болести са предизвикани именно от тези фактори. Лекари и психолози от Университета в Масачузетс съставиха комплекс от 'упражнения' , които ще Ви помогнат не само да започнете деня си по-ведри, но и ще подсилят имунната Ви система и ще повишат градуса на настроението Ви.

1. Дори и да сте спали само няколко часа или пък сте се чувствали некомфортно (кошмари, неудобно легло/възглавница) не бързайте да скачате рязко сутринта. Затворете очите си и си представете, че сте на място, което Ви носи спокойствие и радост (плаж, гора, поляна...). Опитайте се мислено да се пренесете там, почувствайте аромата във въздуха, полъха на вятъра, слънчевите лъчи... Усмихнете се! Едва тогава станете и влезте в банята.

2. Наплискайте лицето си с колкото се може по-студена вода. Това не само ще Ви разсъни, но и ще активира процеса на обновление в клетките на кожата и ще елиминира до голяма степен подпухналостта. Намокрете две памучета в студената вода (или пръстите си) и с тях преминете по кожата зад ушите и по шията. Мигновено ще се усетите по-свежи и бодри.
След като вземете душ, постарайте се да се изплакнете с хладка или студена вода - това ше активира целия Ви организъм и ще Ви зареди с енергия.

3. Облечете дрехи от естествени материали, които са Ви максимално удобни. Отдайте предпочитание на светлите, свежи цветове - жълто, оранжево, розово, коралово, цитрусово зелено или пък бледо кремаво, бяло, екрю...

4. Преди да се 'нахвърлите' на кафето, изпийте чаша бял чай, плодов сок или прясно мляко. Насладете се на всяка глътка. Докато пиете сутрешното си кафе е мислете за задачите, които Ви чакат - погледайте слънцето или просто си представете нещо приятно. Положителният резултат ще бъде на лице.

5. Закусете леко - с плодове, препечена филийка, варено яйце или дори топли кроасани - стига само количеството да не е такова, че после да се упреквате, че сте прекалили. Яжте бавно и с наслада.

Тези 5 съвета ще Ви помогнат да подобрите общото си физическо и психическо състояние - превърнете ги във Ваш 'ритуал'. Началото на деня е малък стрес за всеки човек, затова забравете поне за 30 минути задълженията и проблемите си - те така или иначе няма да избягат! Понякога забравяме, че животът не ни е даден да се мъчим, а да му се наслаждаваме! :)

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign