Цвеклото ни прави по-издържливи

Темата за здравословното хранене е неизчерпаема, но както винаги актуална. Въпреки големият набор от витамини и хранителни добавки, които ни предлагат фармацевтичните компании, нищо не може да се сравни със здравето, което ни дарява природата. Натуралните сокове са полезни за здравето, тъй като те са незаменим източник на витамини и вещества, важни за човешкия организъм. Тяхната консумация се препоръчва пред обикновения прием на плодове и зеленчуци, поради по-бързото усвояване на полезните съставки от човешкия организъм. Подробна информация за ползотворния ефект, начините на приготвяне на сокове от различни плодове и зеленчуци може да прочетете ТУК.

Сокът от цвекло
повишава издържливостта ни, убедени са учени от университета в Ексетър, Великобритания. Те установили, че спортистите, които пият сок от цвекло преди тренировка, се изморяват по-малко и са в състояние да увеличат продължителността на тренировката с 16%.
Освен това учените доказали, че сокът от цвекло подпомага понижаването на кръвното налягане. Те смятат, че полезните свойства на цвеклото се дължат на съдържащите се в него нитро-съединения, които понижават разхода на кислород от мускулите. Благодарение на това мускулите се "окисляват" по-бавно и издържливостта им се увеличава.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign