Грим "Пепел от рози" - Фото урок (Стъпка по стъпка)

Идеята ни за днешния грим е инспирирана отново от визията на Скарлет Йохансон.
Макияжът е елегантен, вечерен, но поради ненатрапчивите си, приглушени цветове може да се използва и като дневен, особено при по-специални събития.

Как да го направите:

1. Покрийте горния клепач с бледо оранжево-розови перлени сенки.

2. В зоната над сгъвката на горния клепач нанесете перлени оранжево-кафеви сенки. Подчертайте с тях и долния клепач. Съединете двете линии и изтеглете в посока края на веждата, за да издължите оптически окото.

3. Външната част на оформилата се издължена сянка, покрийте с тъмно-кафеви сенки. Започнете нанасянето им от средата на горния клепач и с помощта на апликатор или подходяща четка ги разнесете. Не забравяйте да подчертаете и долния клепач - от средата към края, съединявайки двете линии - горната и долната.

4. От началото на горния клепач, изтегляйки към средата, нанесете перлени розови сенки, нюанс "пепел от рози".

5. В зоната под най-високия участък на веждата, нанесете бели сенки. Туширайте наситеността на грима (ако е необходимо) с помощта на чиста четка или като потупвате клепача с възглавничките на пръстите си.
Подчертайте основата на миглите на горния клепач с тънка черна линия.

6. Завършекът на макияжа е нанасянето на бял, водоустойчив молив във вътрешната част на долния клепач и черна спирала върху горните и долни мигли.
* Ако пък се стремите към по-драматичен ефект, използвайте изкуствени.

Макияжът Ви е готов!


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign