Макияжът на дамите с рижави и медно-червеникави коси. Идеи и съветиПочти всички дами с рижави и медно-червеникави коси се чувстват мъничко пренебрегнати, когато става дума за съвети, насочени към правилното гримиране и хармоничния подбор на цветове. Оказва се, обаче, че стилистите предпочитат именно този 'слънчев' тип, тъй като жените червенокоски не се нуждаят от нанасянето на тежък, плътен грим, за да подчертаят красотата си, а тъкмо напротив!
В тази статия ще Ви запознаем с някои основни правила при гримирането и за десерт ще Ви поднесем няколко фото-уроци-идеи, подходящи за Вашите огнени коси.

Основното, с което трябва да се съобразите е цветът на кожата си и специфичния нюанс червеникаво, в който сте обагрили косата си (или пък с естествения ѝ рижав цвят).
А златните правила, които не трябва да забравяте са:
1. Не използвайте цикламено или ярко розово червило. Колкото и жизнерадостни и приятни да да са споменатите нюанси, те просто са в 'конфликт' с този на косата Ви.
2. Сребристо-сивият опушен грим наистина не е за Вас. Както и обилното подчертаване на долния клепач с черни сенки. Ефектът е отблъскващ.
3. Никога не подчертавайте веждите си с черен молив! Най-доброто, което можете да направите за себе си в случая е да ги подчертаете с кафяв или червеникаво-кафяв молив / матови сенки.

* Ако нямате лунички и цветът на кожата Ви е матово-розов:

1. Избягвайте основите за грим със светлоотражателни, блестящи частички.
2. Избирайте фон дьо тен с по-кафеникав оттенък. Избягвайте розовеещите нюанси,  тъй като с тях допълнително ще подчертаете розовината на лицето си, а резултатът няма да е особено хармоничен в съчетание с червеникавата Ви коса.
3. В областта около деколтето, скулите и над горната устна можете да нанесете бронзиращи перли.
4. Ружът, на който можете да разчитате е оранжево-кафяв.
5. Ако сте решили да гримирате в тъмни цветове очите си, откажете се от черното, предпочитайте кафевите краски, нюансът 'горчив шоколад' е идеален за вечерния Ви грим.
6. Устните - ако сте подчертали силно очите, заложете само на червило в 'телесен' цвят или на  прозрачен гланц за устни.
 * Ако имате лунички и кожата Ви е леко розовееща

1. Перфектни за Вас са леките, минерални фон дьо тен-и, които покриват лицето с почти невидим воал, придавайки му естествен вид.
2. Вашите  цветове руж и червило - керемидено, оранжево-кафяво и златисто-кафяво.
3. За грима на очите можете да заложите на златисто, зелено и кафяво.
* Ако имате много светла кожа с жълтеникав подсвет:

1. Изберете фон дьо тен-мус в млечно-кафеникав или с леко розовеещ оттенък.
2. Червила и ружове - пастелно-розово, розово-кафяво, бордо.
3. Що се отнася до грима на очите, Вие сте облагодетелствана, тъй като освен стадартните за рижавокосите зелени и кафеви нюанси, спокойно можете да използвате и розово, приглушено лилаво-кафяво и дори тъмно-синьо.
* Ако имате порцеланово-бяла кожа и цветът на косата Ви е по-червеникав

Джакпотът от тотото е при Вас! Освен, че можете да се радвате на почти цялата палитра червила (с изключение на вече споменатото ярко розово и лилаво), Вие спокойно можете и дори е задължително да наблегнете на малко по-силния грим, в противен случай лицето Ви просто се 'губи' на фона на косата.
* Порцеланово бяла кожа и оранжево-медна коса

1. Чудесни за Вас са червеникаво-кафевите, доматено-червените и шоколадови нюанси в червилата.
2. Гримът на очите - всички нюанси на зеленото (без електрик и жълто-зелено), кафявото и златистото. Спиралата - задължително кафява, ако миглите Ви са по-дълги и гъсти и черна - ако са по-късички и редки.
3. Ружът - в тон с нюанса червило.
* Рижаво-медна коса и кожа, "целуната" от слънцето с лек розовеещ оттенък

Основното, което важи с пълна сила за Вас е категорично да забравите силния грим, бил той на очите или устните.
Това, което Ви разкрасява по удивителен начин е т.нар. естествен грим. Тоест подчертаване и подсилване на естествените цветове на лицето Ви.
Спиралата - кафява.

А ето и 13 идеи за подходящ грим на очите.
:Кликнете върху снимката, която ви харесва най-много, за да видите фото-урока:

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign