Как да нарисуваме красиво лале върху стената

Едноцветното помещение изглежда някак скучно и като че ли недовършено... Чудесен акцент в случая е голямото цветно 'петно'. То може да бъде на пода под формата на мокет/килим, а още по-добре на стената - тапет, декоративен стикер или прекрасна рисунка.
В тази статия ще Ви представим 'стъпка по стъпка' как можете да нарисувате красиво лале. За целта ще са Ви нужни бяла, червена и зелена боя (цветовете, разбира се могат да бъдат и жълто+червено; синьо+ червено или синьо+бяло - въпрос на вкус), както и четка.
Ако желаете да акцентирате още повече върху декорацията на стената, можете да обградите цветето с рамка или да си купите голямо рамкирано платно, което да оцветите в бяло.

Видовете бои, които ще изберете зависят от Вас- можете да закупите латекс, фасаген или декоративни бои от магазин за художнически материали.

И така...

Вариантите са два: да принтирате показаните по-долу шаблони в желания от Вас размер и да ги изрежете, нанасяйки боята върху тях или да нарисувате сами цветето.

1. Смесете част от бялата и червената боя, така че да се получи приятен розов цвят. Нарисувайте показаното лале.

2. След като боята е поизсъхнала, с червената боя нарисувайте върху розовото лале показаната форма.

3. Към първоначалната розова смес, добавете още малко червена боя, за да дадете по-голяма наситеност на цвета и нарисувайте върху лалето показаната форма.

4. Завършекът е отново с червена боя, за да придадете обемност на цветето.

5. Със зелената боя нарисувайте малка дръжка.

Покрийте изсъхналата рисунка със специален прозрачен лак за блясък, съотвестващ на типа боя, която сте избрали.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign