6 Лесни и ефикасни упражнения за бързо влизане във форма

Може би още от деца знаете, че гимнастиката сутрин има благотворен ефект не само върху тялото (стяга мускулите, отпуска схванатите връзки, подобрява метаболизма), но и върху психиката - настроението мигом се повишава, готовността за работа също. След кратка физ-зарядка човек се чувства така все едно е готов да покори света. При това с усмивка! :) За съжаление поради една или друга причина (да си признаем, най-често мързел) рядко ни остава време за сутрешни упражнения. Опитайте се да се преборите с леността и отделете няколко минути за комплекса от бързи и ефективни упражнения, разработен от американския фитнес-инструктор Шон Берн специално за работещите момичета :) Само след седмица ще забележите как коремът е по-стегнат, дупето по-вирнато и като че ли всичко е започнало да си отива "на мястото" ;)
А за да улесните раздвижването на тялото си, Ви препоръчваме да си пуснете тази песничка:

Упражнение №1

Укрепва раменете и горната част на ръцете, корема, дупето и краката

Началното положение е това, което виждате на заден план на снимката - леко приклекнали, тялото приведено напред, ръцете опънати назад. Подскочете, като изпънете ръцете и краката в страни, така че тялото Ви да наподобява формата на буквата Х.
Упражнението се изпълнява 1-2 минути.

Упражнение № 2

Укрепва мускулите на гърба, пресата, краката, бедрата, раменете и ръцете.

Началната позиция е стойка на "четири" крака, от която, изтласквайки се трябва да застанате леко приклекнали с опънати напред ръце.
Упражнението се повтаря 1-2 минути.

Упражнение №3

Укрепва мускулите на ръцете, корема, краката и дупето.

Подскачайте на един крак, като другият е издаден от бедрото встрани и пружинирайте. Редувайте краката в продължение на 1-2 минути. Ръцете са сгънати в лактите.
* Вдигайте краката колкото Ви е възможно по-високо.
Упражнението се повтаря 1-2 минути.

Упражнение №4

Укрепва мускулите на ръцете, бедрата и дупето.

Началната позиция е тази, която виждате на заден план. От нея, с рязко движение заемете приклекнал разкрач. Ръцете трябва да останат в същото положение, не ги мърдайте.
Упражнението се повтаря 1-2 минути.

Упражнение №5

Укрепва мускулите на гърба, корема, дупето и краката.

Легнете по гръб, приберете ръцете до тялото и напрягайки мускулите на корема, повдигайте и отпускайте един след друг краката, като махало. Колкото по-бързо правите упражнението, толкова по-ефикасно ще бъде то.
Повтаря се 1-2 минути.

Упражнение №6

Укрепва мускулите на ръцете, корема, краката и дупето.

От началната позиция - краката на ширината на раменете, ръцете свободно отпуснати до тялото, подскочете на един крак, свивайки другия в коляно и посегнете с ръка към глезена. Другата е високо изпъната встрани. Повтаряйте упражнението, редувайки двата крака в продължение на 1-2 минути.

Чувствате ли се по-добре? Заредени с положителна енергия и с приповдигнато настроение? Напред към покоряването на света! С усмивка! :)

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign