Красиво подредена маса за Великден - идеи и съвети

Красиво аранжираната трапеза е малък празник за очите :) Ако се чудите как да подредите масата за Великден, за да допринесете за още по-голямото настроение на близките си, можете да погледнете следващите свежи идеи :)

В обикновени стъклени чаши можете да поставите бели кръгли чаени свещички. Сложете върху чашата ластиче и подпъхнете свежо цвете. Наредете няколко чашки в центъра на масата или върху бюфета.
Добре е да съчетаете цветовете на покривката с тези на посудата и цветята. Не забравяйте за цветята - те винаги даряват с настроение. :)

Можете и сами да си направите Великденско 'гнездо'. Ще Ви трябват само няколко сухи клонки, клонки от напъпили дръвчета, коноп, ножица и малко фантазия :) В така полученото гнездо можете да поставите боядисаните яйца или цветен букет от пролетни цветя.
Как да си направите брокатени яйца? След като сте сварили яйцето, намажете го с растително лепило и го оваляйте в закупения брокат.
За градинките в яйчица вече споменахме - тях можете да поставите както на масата, така и да ги използвате като красив аксесоар за дома.
В стъклен съд поставете пясък и камъчета, отчупете няколко клонки от разцъфтяло дръвче, поставете ги с стъкления съд и ги декорирайте с изкуствени птици - продават се в почти всички магазинчета за подаръци и джунджурийки
Салфетките можете да завържете с тънки сатенени панделки или конопена връв, на която да закачите предварително изрязани от картон и оцветени  по Ваш вкус 'яйца'
Чашките за яйца могат да се преобразят в чудесни мини-вазички, в които да поставите свежи цветя.
Шареното носи настроение - постелете шарена покривка, подредете на масата разноцветна посуда, декорирайте с букетчета от изкуствени яйца на пръчка и цветенца. :)
Закупената изкуствена трева може да се превърне в прекрасна подложка за хранене. Особено, ако трапезата е разположена навън :)
А защо не и вътре? ;)
Свещички от черупки на яйца - мило, нали? :) Използвайте чаени свещички, които отлепете от фолиовата обвивка, обгорете ги отстрани, така че да смалите малко диаметъра им и  ги пъхнете в счупените черупки от яйца.
На снимката в ляво - яйца, боядисани, като към тях са били прикрепени листенца от свежо растение.
Изрежете пеперудки или цветенца от списание или книжка, подгънете нагоре крилцата им и ги залепете през средата към яйцето. Чудесна работа за тази цел ще Ви свърши силиконовото лепило.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign