Великденски яйца, декорирани с цветен пясък

Боядисването на красиви великденски яйца е традиция, която ни носи прекрасни и положителни емоции в дните преди великия християнски празник. Има много техники за боядисване и декориране на яйца, част от които публикувахме в статията ни 12 Начини за боядисване на великденски яйца, но човешката фантазия е необятна, затова ще допълваме полезна информация и идеи за празничната декорация.
Представяме Ви лесна за изпълнение, но същевременно ефектна идея за декорация на яйца посредством цветен пясък. Цветния пясък може да намерите в магазинната мрежа в различни ярки разцветки. За тази интересна техника са Ви необходими яйца /сварени/, нетоксично лепило, четка и разноцветен пясък.
Как да изработите декорацията? Лесно!!! С четка нанесете лепило във формата, която желаете / цвете, разчупени линии, листо, пеперуда и др./ и оваляйте яйцето в желания цвят пясък. След като изсъхне, нанесете лепило в други форми по черупката на яйцето и отново овалвате в друга разцветка пясък. И така, докато запълните цялата повърхност на яйцето.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign