Супер лек часовник със швейцарско качество: RM 035 Rafael Nadal от Richard Mille

Много почитатели на швейцарските часовници сигурно помнят, как миналата година знаменитият тенесист Рафаел Надал в три турнира носеше на китката си супер лекия часовник RM 027 на швейцарската фирма Richard Mille. Свежата новина е, че същата фирма създаде нов, още по-лек вариант на часовника, който освен, че е с по-малък грамаж, се оказва и с по-ниска цена.
Новият модел супер часовник получи името RM 035 Rafael Nadal. Корпусът на часовника е с черно керамично покритие, което е изработено от сплав от магнезий и алуминий и е прикрепено с осем винта. Фирмата производител уточнява, че часовникът има нов тип баланс с променлива инерция, който подобрява скоростта на механизма и прави устройството по-трайно.
Под корпуса на това часовникарско чудо се крие сравнително опростен механизъм с ръчно навиване RMUL1. Уточняваме, че този продукт на Richard Mille получи сетрификация Chronofiable /система за тестване на часовници/. Тестът Chronofiable е предназначен за изпитания на часовници в условия на изкуствено и ускорено стареене в течение на 21 дни, които се равняват на шест месеца интензивна експлоатация.

В хода на изпитанията се проверява как часовниците функцинират при два температурни параметри - 0 и 50 градуса Целзий, в условия на линейни и ъглови ускорения, и още в много други ситуации. RM 035 с чест премина през всички тежки изпитания, потвърждавайки способностите на новия супер часовник да работи в екстремни условия.
Новият часовник е изключително лек - 4,3 грама и струва 85 000 долара, доста по-евтино от предшественика си RM 027, който се продаваше за 525 хиляди долара.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign