Символика на татуировката: Животни

 Специалистите по бодиарт твърдят, че татуировката е начин да изразим себе си. Любителите на татуировки могат да избират дизайна на своята татуировка сред милиони идеи. За всички почитатели на това изкуство ще е интересно да научат каква е символиката на татуировките, а по-конкретно на тези, които изобразяват определени животни:

Котка

Тя носи късмет. Символ е на магическите сили на природата, символ на вечността, заради навика си да се свива на кълбо. Емблема е на независимост. Котката се използва и като символ на успеха.

Змия

Тя символизира мъдрост и дълбоки знания, вечното движение и обновление на Вселената. На Изток символизира също така и неувяхващата женска красота.

Пеперуда


Символ на любовта, щастието и благополучието. В старогръцките митове често пеперудите са символ на любовта, а в старогръцки език думата “психе” се употребява и за пеперуда, и за душа.

Лъв

В митологията на много народи в Африка и Азия той е символ на висшата божествена сила, знак за мощ, власт и величие. Приема се, че лъвът олицетворява и ума, великодушието, доблестта, справедливостта, гордостта, победата, бдителността и храбростта. Лъвицата пък е символ на майчинството и въплъщение на сладострастието.
В будизма лъвът показва храбростта, благородството и постоянството. Смята се, че той ще донесе на своя притежател много щастие и късмет. В Китай той е едно от четирите животни, олицетворяващи идеите на властта.
Често фигурира в гербовете на различните народи. Изобразен върху тялото, царят на животните символизира твърдост, спокойствие и благоразумие.


Леопард или пантера

Образът на леопарда е символа на богинята на плодородието. Татуировка с това животно помага на човека да бъде силен, бърз и повишава неговите рефлекси.

Вълк


Предводителят на бойната дружина или на родоначалника на племето. Той е и знакът на богът на войната в  митологията на много народи в Европа и Северна Америка образът. При индианците вълкът олицетворява света на мъртвите, а за римляните и египтяните той е символ на доблест. Татуировка с изображението на вълк е препоръчителна за хора, свързани с ръководни длъжности.

Идеи за татуировки "Пеперуди" - Секси, женствени и нежни...

 

Орел

Той е символ на устремения дух. В египетските йероглифи фигурата на орела означава начало, ден, живот. Символизира въздуха и огъня. Олицетворява така също безсмъртието и е въплъщение на божествената любов, проявена на земята. Орелът в света на птиците и играе същата роля, каквато лъвът на земята - той е "господарят на небесата". Татуиран, той гарантира дълголетие.


Сова

Тя е противоположността на орела - символизира тъмнината и смъртта.

Тигър


Татуировка с глава на тигър символизира жестокост и ярост. Хората, които имат такава рисунка, обичат битките. Обикновено тя се изобразява на гърдите или пък на плещите.

Дракон

Почти във всички митове той е свързан с плодородието и женската сила. Много богини на смъртта са изобразявани във формата на дракони. В Африка и Индия змеят е свързан с богатства и съкровища. Смята се, че татуиран, той носи късмет и власт на своя притежател. Обикновено дракон избират непоправимите оптимисти, които обичат предизвикателствата.

Феникс


Той е символ на безсмъртието, вечното обновление и възраждане. Татуираният феникс е знак за търсеща личност. Човекът, избрал възраждащата се от пепелта птица, иска да започне на чисто.


Делфин

Той символизира свобода, благородство, любов и удоволствие. Обикновено предупреждават моряците за предстояща опасност. Затова и татус с делфин пази от злини.
В християнската символика делфинът е свързан с образа на Исус Христос като творец и спасител на човешкия свят.

Риби


Те са олицетворение на плодовитост, изобилие, сексуално сила, мъдрост, а така също и на равнодушие. В Индия и Китай те са символ на раждането. Татуирани риби са знак за вяра и чистота.

Слон

Той е символ на сила и мъдрост, неуязвимост и кралска власт. Покровител на плодородието и дъжда. Белият слон олицетворява добродетелност и целомъдрие. Изображения на слон носят късмет и укрепват духа. Изображение на слон може да ви помогне за силна памет, вярност на близки хора, да ви научи на търпение и състрадание.

Куче

Символ на храброст, мъжество, безкористност, справедливост и вярна дружба. Кучетата  олицетворяват защитата на семейството и стабилността на семейните отношения.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign