Безупречен стил от Van Cleef & Arpels

Самото име на марката съчетава в себе си две фамилии: през 1896г. се е състояло бракосъчетание на представители на семейства, занимаващи се с продажбата на скъпоценни камъни - Естел Арпълс и Алфред ван Клийф.
10 години след това събитие, през 1906г, съпрузите са открили бижутериен магазин в самото сърце на Париж - на place Vendome.
Van Cleef & Arpels са известни със своето ноу-хау под името "Mystery Settings", патентовано през 1933г. Благодарение на тази технология, бижутерите, работещи за известната фирма са съумели да постигнат ефект на непрекъснатост на скъпоценното покритие.
Друго изобретение на бренда - гривна със скрит часовников циферблат. Днес е трудно да се повярва, но през 20-30'те години се е считало за неприлично да носиш часовник на ръката си. Сега този предразсъдък вече не е актуален, а часовниците-гривни все още са популярни.
Сред преданите почитатели на бренда - Марлене Дитрих, Ава Гарднър, София Лорен, Одри Хепбърн, Елизабет Тейлър, Клаудия Кардинале, Роми Шнайдер, Бриджит Бардо, Катрин Деньов, Джулия Робъртс, Ума Търман, Скарлет Йохансон и много други изчвестни личности и членове на кралски семейства.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign