Мъжете, по които въздишат жените: Крис Хемсуърт (Chris Hemsworth)

Крис Хемсуърт (Chris Hemsworth), роден на 11 Август 1983, е австралийски актьор известен за ролята си на Kim Hyde в австралийските сапунени опери Home and Away и George Kirk.
Крис Хемсуърт е роден в Мелбърн, а по-късно се премества със своето семейство във Филипинските Острови. Учи в Heathmont Secondary College в Мелбърн. Крис Хемсуърт (Chris Hemsworth) е във връзка с героинята Изабел Лукас от Home and Away до Юни 2006. Той е най-добрият приятел на Sam Perry.
През 2004 той кандидатства за ролята на Robbie Hunter (изиграна от Джейсън Смит / Jason Smith), но не успява. Двамата братя на Хемсуърт също са актьори и се мястят в Сидни, където играят в сапунената опера Home and Away. Хемсуърт се появява в танцовото шоу "Dancing with the Stars" с Abbey Ross, но бива елиминиран. На 3 Юли 2007 той напуска Home and Away. Получава две статуетки "Логи" и бива наречен "Най-Популярен Нов Талант" през 2005.
Крис Хемсуърт прави портрет на Джордж Кърк, син на Джеймс Т. Кърк, в началната сцена на филма Star Trek, чиито режисьор е Джей Джей Абрамс. Също се появява в трилъра "A Perfect Getaway" през същата година. 
През април 2010 той участва във филма CASH (CA$H), където играе ролята на Sam Phelan. Това му е първият филм след идването му в САЩ. Режисьорът на филма, Stephen Milburn Anderson, сподедля: "Ето човек, който е млад, изглежда добре и много добър актьор. Трябва да задържим този човек в бизнеса. Много съм впечатлен."
Хемсуърт ще участва в хорър филма The Cabin in the Woods (2011) с изпълнителен продуцент Джос Уедън. През 2011  участва в двата на филма на Marvel - Thor/Тор: Богът на гръмотевиците и The Avengers / Отмъстителите/, чиито сюжети са базирани на комикси.

И тъй като премиерата на Тор:Богът на гръмотевиците в България вече е факт, да прочетем няколко любопитни факти за актьори и филма...
Чаровният австралийски блондин Крис Хемсуърт призна ,че хранителният режим по време на подготовката му за ролята на бога Тор в едноименния филм е било най-тежкото нещо за него.Той е бил принуден да яде много повече от обикновено и то не каквото си иска, за да докара уникалния релеф, с които разтуптя десетки хиляди женски сърца. „Най-неприятното нещо беше яденето. Нямах нищо против тренировките, но досега не ми се налагало да качвам толкова много килограми и си беше напълно ново приключение в рамките на 6 месеца. Обикновено не тежа толкова, затова трябваше да се насилвам да ям и стигах до 20 пилешки гърди на ден, ориз, пържоли...много скучни и планирани неща. Не беше никак забавно. Не можех да ям хамбургери, пица или други вкусотии", жалва се актьорът. Друга важна част от подготовката му за снимките е свързана с влизането в образ. За да може по-лесно да се идентифицира с героя си Хемсуърт започнал да чете много комикси. „Започнах с комикси. Не съм прочел всички от тях – те са събирани 40-50 години, но прочетох достатъчно, че да разбера какъв всъщност е Тор. Четох също така и много митология", допълва за работата си синеокият актьор. Предполагаме, че сега е започнал да разглежда и приказки, защото следващата му роля ще бъде в поредната екранизация на „Снежанка и ловецът", базирана на историята на братя Грим. Крис ще бъде ловецът наемник, а в образа на лошата кралица влиза хубавата Чарлийз Терон.


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign