Топ 5 процедури: Екзотични масажи

Ако имате желанието да отслабнете мъничко и да повталите до лятото, но пък не Ви се занимава с упражнения и диети, запишете си час за масаж. Само за няколко сеанса мускулите укрепват, кожата се стяга, целулитът започва да изчезва (или изчезва напълно), а талията става видимо по-тънка.
Днес решихме да разгледаме някои от най-ефикасните екзотични масажи.

Креолски масаж

Бамбуковият масаж идва в Европа от бреговете на Маскаренския архипелаг, където е отдавна прилаган от местните жители - креолите. Креолският бамбуков масаж помага за лечение на затлъстяването, наднорменото тегло, целулита, а така също е препоръчителен при физическа и психическа преумора.
Изпълнява се с помощта на две специални бамбукови пръчки с дължина 35 см и диаметър 3 см, едната част от които е куха, а другата, запълнена със зрънца за създаването на звуков ефект при манипулацията. В процеса на масажа се извършват удари с пръчките по тялото в ритъм 100-120 удара в минута под звуците на етническата креолска музика Сега.

Кога трябва да се прилага: Основното предназначение на този масаж е намаляване на теглото и лечение на целулита.

Как влияе на здравето: Подобрява кръвообращението и елиминира някои болежки, възникнали в следствие на неправилна стойка или заседнал начин на живот.

Продължителност на курса: 10-12 пъти в месеца (или през ден)


Хавайски масаж

Ломи-ломи е древен масаж, родом от Хавай. Някои от неговите традиции са се съхранили и до днес. Обикновено в стаята, където се провежда масажа, се палят ароматни свещи и благовония, звучат етнически ритми... Всичко това, съчетано с техниката на масажа, зарежда тялото със сила и енергия.
Ломи-ломи обединява в себе си класическия европейски масаж, ароматерапията, стоун-терапията (терапия с камъни), остеопатията, мануалната терапия, методите на внушение и древното изкуство "полагане на ръцете", различните видове лечебни вани. Към днешна дата, по сила на въздействие върху организма, аналог на ломи-ломи няма. Достатъчна е една процедура в месеца, за да почувствате тялото и душата си обновени.

Кога се прилага: За отнемане на стреса и напрежението. Преди важно събитие.

Как влияе на здравето: Изключително интересен масаж, древна методика, съчетание на различни техники... Отнема стреса, има общоукрепващ ефект върху организма и дарява тялото и душата с дълбок релакс. След процедурата ще се почувствате като новородени.

Продължителност на курса: Не е нужен курс, а индивидуален подход и решение колко пъти в месеца да се подлагате на този масаж.

Продължителност на сеанса: Съгласно древната методика от един час до седем дни! А в съвременния варнат - средно час и половина.

Турски масаж

За родина на този масаж е считана Турция. Класическият турски масаж се извършва в СПА центровете, хотелите и хамамите. По време на сеанса обезателно се използват масла. Основното предназначение на масажа е релаксация, моделиране на женската фигура, подобряване структурата на кожата. Масажът се извършва, съпровождан от традиционна турска музика.

Кога се прилага: Това е масаж, който изисква по-голям натиск, затова често е по-предпочитан от мъже. Прилага се за отнемане на напрежението, за отпускане на 'скованите' мускули и има общоукрепващо действие.

Как влияе на здравето: Засилва кръвообращението, подсилва всички метаболитни процеси и укрепва имунната система.

Продължителност на курса: 10-12 процедури в месеца, но това съвсем не е задължително. Можете да правите масажа по Ваше усмотрение - когато желаете.

Продължителност на сеанса: средно около час.

Тайландски масаж

В основата на тайландския масаж лежат техники и похвати въздействащи не върху мускулната система на човека, а върху енергийните му зони: биологичните активни точки и меридиани. При тайландския масаж не се третира определена зона, а цялото тяло: от връхчетата на пръстите на краката (където са концентрирани много точки, отговарящи за различните органи и системи) до върха на главата. Основната техника е използване на лакти, китки, колене и изобщо цялото тяло... По време на сеанса звучи отпускаща музика, ухаят ароматни масла и пръчици, палят се свещи. Изключително важна е доброжелателната настройка на масажиста, тъй като това ще увеличи хармонията и ще Ви потопи в медитативен унес.

Кога се прилага: Няма конкретни показания - не е лечебен масаж, но е повече от обикновена спа-процедура.

Как влияе на здравето: Това е древно изкуство, което работи не само с тялото, но и с енергийните зони на човека. Облекчава стреса, обезпечава приток на енергия и сили (физически и духовни), има общоукрепващо въздействие и се явява вид пасивна гимнастика.

Продължителност на курса: не е необходимо да провеждате курс.

Продължителност на сеанса: от един час до три.

"Самурайски" масаж

Бамбукът, символизиращ гъвкавост и сила е идеалният инструмент за провеждането на тази масажна процедура. Самурайският масаж се изпълнява със специални бамбукови пръчици (Bamboo broom). Техниката на масажа се прилага в банята или сауната. Има стимулиращ ефект върху кожата, подобрява кръво- и лимфообращението и отнема мускулното напрежение и болката. Този вид масаж се извършва съвместно с пилинг и контрастни водни процедури.

Кога се прилага: По всяко време и на всякакви хора. В състояние на стрес или след болест, например.

Как влияе на здравето: Тонизира добре целия организъм, подобрява кръвообращението, отнема напрежението.

Продължителност на курса: Курс в конкретния случай не е необходим. Може да се направи и единична процедура.

Продължителност на курса: около два часа.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign