Ексфолиант от природата. Как да го направим сами?

Рецептите, с които ще се запознаете в следващите редове, ще Ви помогнат да отстраните мъртвите клетки от епидермиса и ще направят кожата Ви мека, гладка и уханна.

 

Със захар

Смесват се 4 с.л. кафява захар с 6 с.л. хладка минерална вода или прясно мляко.
Получената смес се нанася по тялото с масажни, кръгообразни движения. Наблегнете повече върху лактите и коленете. Изплакнете обилно.

 

С морска сол

В подходяща купа се смесват 1 с.л. морска сол и 2 с.л. бадемово масло. Към тях се прибавят 6 капки лавандулово масло. Съставките се разбъркват старателно и се нанасят върху тялото с масажиращи движения.
След манипулацията, изплакнете добре.

 
С яйце

В купичка се смесват малко кафява захар и 1 яйце. Разбърква се до получаването на гъста хомогенна смес. Нанася се с масажни движения, докато усетите, че под пръстите Ви остават само кристалчетата на захарта. Изплакнете обилно.
С портокалова кора

Смесват се 4с.л. овесени трици с 2 с.л. настъргана портокалова кора, Съставките се разбъркват добре и се прибират в хладилника. Когато решите да използвате сместа, добавете няколко капки портокалово масло до получаването на гъста каша. Нанесете с масажни движения, след което отмийте добре.

С мента

Смесете 1/2 кофичка натурална сметана с няколко свежи листа от мента (ситно нарязани) и 6 с.л. морска сол. Разбъркайте добре и оставете сместа да престои в хладилника за 1 нощ. На следващия ден нанесете върху тялото, масажирайки. Изплакнете добре.


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign