Закачлива и креативна идея за саксийните растения

Растенията в дома придават на помещението красота и уникалност. Някои от тях ни помагат да дишаме и се чувстваме по-добре, други пък, с цветовете си се превръщат в прелестен аксесоар в интериора, но нека си признаем - скучните саксии никак не допринасят за подклаждане на усещането за естественост, финес и оригиналност. :)
Темата на тази статия е именно такава - как да аранжираме саксиите с цветя, така че те да внесат нотка закачлива хубост в дома ни?

  • Използвайте старите си чанти - почистете ги, сложете саксията с избраното растение вътре и запълнете останало пространство с талаш.
  • "Разцъфналите" чанти можете да закачите на специално пригодена стойка или пирон, да украсите с тях терасата или пък просто да ги оставите 'небрежно' в някой ъгъл...
 
  •  Друга чудесна и още по-закачлива идея е да пригодите обувките за флористиката в дома си. Използвайте малки саксийки или посипете вътрешността на обувките с малки камъчета, сложете един пласт пясък, а отгоре пръстта със семенцата растение. Когато цветенцата покълнат и се разлистят, те се опитват да проврат 'главички' из най-причудливи места от обувките. Ефектът? Като от приказките за феи и джуджета :)


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign